Hälsa

28 november är det PMS-dagen

Den 28 november är det PMS-dagen, en dag som sprider kunskap om PMS och PMDS. Nu lanseras också en ny hemsida som hjälper till att sprida kunskap och fakta.

Foto: Unsplash/Pexels

PMS-förbundet har som främsta uppgift att sprida kunskap om PMS och PMDS. De har sammanställt den forskning och information som finns och arbetar för att föra ut den. I samband med PMS-dagen lanserar de en ny hemsida som gör just detta!

Stöd för drabbad och anhörig

På den nya hemsidan kan du som drabbad och anhörig läsa på fakta om PMS och PMDS och även få reda på hur du kan få hjälp. Det finns även mycket tips om vidare läsning och information om var man kan vända sig för att hitta personer med liknande erfarenheter.

Sprider kunskap och fakta om PMS och PMDS

Hemsidan har utvecklats av ideella krafter i form av frivilliga illustratörer, copywriters, designers och researchers, allt under ledning av PMS-förbundets styrelseledamot Marika Berglind-Ekman. PMS-förbundet har funnits sedan 2014 och deras främsta uppgifter är att sprida kunskap och fakta om PMS och PMDS, att närvara aktivt på sociala medier och att vara en röst utåt för drabbade och anhöriga. De driver också Facebook-gruppen “Vi som lever med PMS & PMDS” som har över 10 000 medlemmar som dagligen diskuterar, uttrycker känslor och stöttar varandra.

Du kan besöka den nya hemsidan här.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!