Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

3 goda recept med hälsofavoriten avokado

Du har säkert sett en hel del avokadomackor svischa förbi i flödet den senaste tiden. Och vi förstår varför, det är svårt att matcha en mogen och god avokado på brödet. Men det går ju att göra så mycket mer med den gröna hälsobomben än att mosa den på mackan. Här hittar du tre klassiska godsaker – fries, crème brulée och sufflé – uppgraderade till riktig hälsomat med hjälp av avokadon.

Foto: Cook. Nourish. Glow. 

Kokosavokado-fries

Kokosavokado-fries

  • 1 stor avokado
  • 1 msk honung eller agave
  • 0,5 dl kokosflingor
  •  

    Dela avokadon i hälften och ta bort kärnan. Innan du tar bort skalet, skär tre skivor på längden i vardera avokadohalva. Ta en sked och lyft försiktigt ut avokadoköttet från skalet. Lägg skivorna i en skål och häll över honungen/agaven som du sedan gnider in över hela skivorna. Rosta kokosflingorna lätt i en medelvarm panna. Strössla flingorna över avokadon, klappa dit dem med handen. Vänd och gör samma sak på andra sidan.

Foto: sodiumgirl.com

Nästa bild
Avokado-crème brûlée

Avokado-crème brûlée

(2-3 portioner)

 

  • 1,2 dl mosad avokado (120 g)
  • 1,2 dl nötmjölk, tex mandel, cashew eller kokos
  • 1/2 msk rent vaniljpulver
  • En nypa salt salt
  • En nypa (1/16 msk enligt originalreceptet) stevia eller 3 msk råsocker
  • 2-3 msk farinsocker (eller sucanat)
  • Gasbrännare eller ugnsgrillen

 

Mixa avokado, mjölk, vaniljpulver, salt och sötning. Häll upp i ugnssäkra former och ställ i kylen tills konsistensen är som en tjockare mousse, cirka fem timmar eller över natten. (Och vill du inte göra crème brûlée, ät moussen som den är!) Innan servering, strö 1 msk farinsocker över vardera form och karamellisera sockret med gasbrännaren, alternativt ställ in dem i ugnen på maxgrill cirka 5 minuter. Håll koll så att ytan inte bränns, du vill ha den gyllenbrun och knäckig!

Foto: chocolatecoveredkatie.com

Nästa bild
Avokado-sufflé

Avokado-sufflé

(2 portioner)

 

  • 1 mogen avokado, halverad och borttagen kärna
  • 1 msk mandelsmör (eller annat nötsmör)
  • 4 basilikablad
  • 2 msk pesto
  • 2 äggvitor

 

Sätt ugnen på 225 grader. Gröpa ur avokadoköttet och spara skalen. Mixa avokadon med mandelsmöret och basilikan. Bred en matsked pesto i botten av vardera avokadoskal. Vispa äggvitorna tills det formas mjuka toppar. Blanda en tredjedel av “äggvitesnön” med avokadoblandningen och vänd sedan ner resten av äggvitorna utan att röra kraftigt. Förldela blandningen i skalen och baka i ugnen i cirka 7 minuter. Njut direkt!

Foto: Cook. Nourish. Glow. (2016)

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!