Hälsa

3 tecken på att du har en stöttande partner

En partner som man kan lita på helt och fullt är guld värd. Här är tre säkra tecken på att du har en stödjande partner!

Foto: Shutterstock

Har du en partner som är där i vått och torrt? Eller känner du snarare att du saknar den där känslan av att kunna lita helt och fullt på din älskade? Nedan hittar du tre saker som definierar en stöttande partner, enligt Forbes.

1. De har humor – med vissa undantag

Visste du att det finns studier som pekar på att humor tenderar att leda till lyckligare romantiska relationer? Inte nog med att humor för par närmare varandra, det finns en studie som visar att det kan göra att par lättare löser konflikter och förlåter varandra.

Med detta sagt, det finns undantag. Den humor som leder till ovanstående positiva effekter är positiv, varm, och skapar en känsla av samhörighet. Humor som däremot går ut på att göra sig lustig över eller minimera sin partners smärta har en motsatt effekt.

2. De visar uppskattning

Studier visar att uppskattning starkt påverkar hur tillfredsställande en relation är. Se därför till att berömma din partner för hens prestationer och goda sidor!

Att uppmuntra sin partner är dessutom ett effektivt sätt att stötta denne när den känner sig nere. Inte nog med att detta påminner personen om dess positiva egenskaper, det kan även ge mer motivation i svåra tider.

3. De lyssnar utan att döma

Något annat som tycks hänga ihop med högre tillfredsställelse i relationer är när partners känner sig trygga att uttrycka sig utan att bli dömda. Detta innebär att man anstränger sig för att lyssna, förstå och svara sin partner med empati och respekt.

Hur gör man då detta? Det viktigaste är att ha ett öppet sinne när ens partner bestämmer sig för att berätta något – känslan att kunna tala öppet om negativa känslor med sin partner utan att bli dömd leder nämligen till en känsla av tillit och närhet.

Denna form av fördomsfritt lyssnande kan också göra att den andra personen får lättare att reda ut sina egna känslor och hitta lösningar på problem – samtidigt som den känner sig mindre ensam.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!