Hälsa

4 träningstrender du kommer vilja haka på under 2017 – här är apparna du behöver enligt Google-experten

Tekniska hjälpmedel är ett måste för att hänga med i årets topptrender inom träning och hälsa, enligt Mary Liz McCurdy som är affärutvecklingsexpert på Google. Här är hennes trendspaning kring 2017 års träningstrender – och sju appar som hjälper dig att komma i toppform!

Foto: Unsplash & REX
Källa: Wellandgood.com

 

1. Kost- och träningsapparna blir mer användarvänliga

I dag finns redan en uppsjö av olika appar som mäter och hjälper dig att hålla koll på vad du har ätit och hur mycket du har tränat, men för att få en övergripande bild av din hälsa kräver de ofta att du lägger mycket tid på att mata in datan som behövs. Det kommer att utvecklas, tror McCurdy:

“Appar går från att bara räkna kalorier (efter att du skrivit in allt du ätit, reds. anm.) och att mäta träningsmängd till att användarna kommer kunna ladda upp foton på sina maträtter, peppa och motivera sina vänner, bli coachade direkt i appen och få hemleverans av nyttiga måltider”, säger McCurdy. “Att logga dina hälsosamma rutiner kommer att bli enklare och mer inspirerande, så att du som användare har större möjlighet att nå dina mål och att skapa nya hållbara vanor.”

McCurdys app-tips: Lifesum

Läs mer: Hälsotrenderna inom mat som kommer att bli stora 2017

2. Att ha en PT i fickan blir allt vanligare

Intresset för virtuella tränare och onlineprogram kommer – inte helt otippat – att fortsätta öka. “Direktkontakt med coachen i appen och skräddarsydda träningsprogram gör att användaren kan uppnå sina mål oavsett om de är på ett hotellrum, gym eller i sitt vardagsrum”, säger McCurdy. Det, i kombination med att allt fler ansluter sig till olika hälsocommunities via sociala medier, gör att du kan coachningen, den sociala samvaron och peppen var du än befinner dig.

McCurdys app-tips: Sweat with Kayla

3. Vi söker nya utmaningar bland zombies

Många gymbesökare är helt nöjda med att riva av sina tre löpbandspass i veckan, men för den som söker något utöver det vanliga träningsrutinen så finns det ett gäng bra lösningar som gör träningen lite mer äventyrlig och nytänkande. Förutom att bara ta med träningen ut från gymmet, på cykelrundor och vandringar, så kan teknologin (än en gäng) öppna upp för nya möjligheter, menar McCurdy. År 2017 kommer vi som vill utveckla vår träning att kunna stifta närmare bekantskap med gameifierade konditionspass och träningspass som följer en handling. Kolla upp de här apparna för inspiration: Zombies, Run! (bli jagad av zombies) och Tracks (som gör ditt löppass till en actionfilm).

Läs mer: 5 hälsotrender vi förhoppningsvis slipper 2017

4. Intresset för meditation och mindfulness växer ännu mer

Avstressande träningsmetoder och mindfulnesstekniker fortsätter att breda ut sig – vilket känns som en viktig motpol till zombielöpning och explosiva PT-pass…! McCurdy förutspår att meditation och mindfulness kommer att spela en större roll i gemene mans dagliga rutiner genom att dyka upp på nya ställen, allt från kontoret till skolor och träningsklasser.

McCurdys app-tips: Calm, Headspace och Simple Habit

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!