Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

4 viktiga anledningar till att du borde lära dig att säga nej

Att säga nej kan ibland kännas som den svåraste saken du kan göra. Att säga ja är mycket lättare och bekvämare.  Nu är det slut med det för du kommer må så mycket bättre om du lär dig att säga nej. 

Foto: Unsplash

Oavsett om du alltid vill vara alla till lags eller om du bara sett filmen Yes-man några gånger för mycket så vet du känslan när du tackar ja bara för att du känner att du borde. Helt plötsligt är du uppbokad varje kväll, har en enorm hög med papper på jobbet och en milslång att-göra-lista. Allt för att du alltid sagt ja. Det började som en god gärning och nu känner du dig stressad och hjärnan går på högvarv. Det är dags att du lär dig säga nej och tar tid för dig själv. Här är några anledningar till varför det är bra för dig att säga nej.

1. Du är inte övermänsklig

Det finns ingen människa som har all tid, ork och lust i hela världen. Ingen kan vara Superwoman, tyvärr men det är sant. Känner du dig helt dränerad på energi och du står till öronen med saker att göra? Rinner bägare över tillslut? Du har du garanterat sagt ja till för mycket och det är dags att säga nej. Ett nej är första steget mot en mer harmonisk vardag. Känner du dig inte dunderpeppad på något, då ska du säga nej.

2. Du blir inte automatiskt en dålig person när du säger nej

En anledning till du förmodligen säger ja är att du tänker att du är taskig eller otrevlig. När du istället vill sitta hemma och äta en god middag med din partner har du följt med din kompis på en AW där du inte känner en kotte. Varför? Jo för du ville inte göra din vän besviken. Sanningen är den att du inte kommer framstå som en sämre person bara för att du säger nej ibland. Allt handlar som sättet du säger det på. Säger du ett tydligt och bestämt NEJ så kan det kanske verka som att du verkligen för allt i världen inte vill följa med. Säger du istället, Tyvärr, jag kan inte men kul att du tänkte på mig. Hör om Sara kan följa med?

3. Du är viktigast

Det spelar ingen roll vem som frågar, i slutändan är det alltid du som räknas. Innan du säger ja på ren rutin kan du stanna upp och det verkligen gynnar dig att göra den där saken. Det kan handla om att göra en tjänst åt en kollega eller gå på en fest. Kommer det boosta din karriär eller göra dig till en bättre människa. Svarar du nej så är det också ditt svar.

4. Du behöver inte ha en anledning

Det är lätt att säga nej när du har en orsak, dina svärföräldrar kommer på besök, du har lovat din mamma att hjälpa henne med något och så vidare. Att säga att anledningen till att du inte vill ses är att du vill vara hemma och titta på en serie. Det känns helt enkelt inte lika bra. Du behöver faktiskt inte ha en anledning. Du bestämmer över din egen tid och behöver faktiskt inte förklara dig för någon.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!