Hälsa

5 enkla saker du kan göra för att börja leva i nuet

Vi hör ofta hur viktigt det är att leva i nuet men hur ofta gör vi det, egentligen? Vi har så mycket som pockar på vår uppmärksamhet i vår vardag. Här ger vi dig några tips på hur du blir närvarande i ditt liv.

leva-i-nuet-1Foto: Unsplash

Är det någonting som vi är expert på i det här samhället så är det att leva våra liv antingen genom vår telefon, grubblandes över framtiden eller så analyserar vi vårt förflutna. Att leva i nuet är något vi alla försöker sträva efter. Men det verkar blir svårare och svårare för oss, eller är det så svårt? Egentligen inte, för det finns några små saker du kan göra varje dag som gör att du lever i nuet.

Vakna långsamt
Släng dig inte på mobilen det första du gör, utan ligg kvar i sängen en sekund. Fokusera på din andning och luften som kommer in och ut.

Känn luften
Luften är ju någonting vi runt omkring oss jämt, men har du någon gång stannat upp och känt den? Öppna fönstret eller bilrutan och låt vinden fläkta dig.

Gå på en promenad (offline)
När du går på promenad lyssnar du säkert på någonting och kanske fotar något som du ser som är fint. Testa att gå och istället lyssna på naturen, titta på husen och titta på det fina du ser och fota det inte.

Gör någonting snällt för en främling (och berätta det inte för någon)
Hjälp en förälder och bär barnvagnen uppför en trappa, handla åt en äldre, betala för bussen eller ja vad som helst. Gör en god gärning och berätta det inte för någon. Gärningen är enkel att göra, men svårare att inte prata om den.

Ät lunch utomhus
Lämna kontoret och njut av luften och solskenet ute. Det ger dig också kraft till eftermiddagen.

Källa: My domaine

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!