Hälsa

5 enkla vanor för ett bättre sexliv

Det finns vissa saker som par med ett bra sexliv gör oftare än andra. Här är fem vanor som förbättrar ert sexliv – och som ni kan börja med redan idag!

Foto: Unsplash

Par som åtnjuter ett bra sexliv gör ofta någon – eller samtliga – av följande saker i vardagen som ökar deras attraktion för varandra. Vilka av följande goda vanor har du och din partner i ert förhållande?

1. Flörta med varandra

“Det viktigaste man kan göra för ett sunt sexliv i ett förhållande är att hålla igång den sexuella energin mellan sexakterna”, berättar sexexperten Lauren Brim för Bustle.

Brim menar att det är de små sakerna som gör skillnad, som att ge din partner en komplimang när de ser extra heta ut eller ge dem en uppskattande blick när de kommer ut ur duschen. Att uppmärksamma din partners attraktivitet får dem att känna sig åtrådda och ökar dessutom er ömsesidiga attraktion.

2. Var fysiskt aktiva

Par som tränar tillsammans har oftast ett bra sexliv, och inte undra på: vad skulle de annars göra med all extra energi och endorfiner? Så dra till gymmet tillsammans och ge järnet.

3. Få tillräckligt med sömn

På tal om energi så är de flesta nog medvetna om att det kan vara svårt att känna lust när man är dödstrött. Det kan vara svårt att få tillräckligt med sömn under vissa perioder i livet, men faktum är att det behövs för att våra kroppar ska fungera optimalt – en förutsättning för ett bra sexliv.

4. Kyss och rör vid varandra ofta – även utanför sovrummet

“När ni rör vid varandra känner ni er mer kärleksfulla mot varandra. Det visar att du vill vara nära en partner”, berättar sexterapeuten Shannon Chavez för Huffpost.

“Par som smeker, håller hand, kysser och masserar varandra utan förväntan på sex tenderar att vara mer avslappnade, upphetsade och sensuellt förenade som par.”

5. Avsätt tid för sex

Nej, ni behöver inte planera in sex i kalendern, men par som har ett bra sexliv tar sig tid för varandra. Så avsätt tid för att umgås romantiskt med varandra, oavsett om det är dagligen eller en gång i veckan. Ett par timmar på tu man hand utan Netflix kan vara precis vad ert förhållande behöver.

Källor: Bustle, Huffpost

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!