Hälsa

5 otrevliga saker som kan hända om du inte byter trosor varje dag

Även om det är en självklarhet för många att byta trosor varje dag är det inte alla som vet vilka otrevligheter som väntar om man börjar slarva. Nedan avslöjar vi fem saker som kan hända om du skulle sluta byta trosor varje dag.

Foto: Pexels

Den genomsnittliga kvinnan äger idag i snitt 34 par trosor. Vi har väl alla slarvat någon gång för att vi missat en tvätt-tid eller sovit borta, men om sanningen ska fram finns det faktiskt flera rejält otrevliga saker som kan riskera att hända om ovanan blir en vana.

Detta kan hända om du inte byter trosor tillräckligt ofta

  • Klåda

Smutsiga trosor innebär att det samlas bakterier i tyget som lätt kan föras över till ditt känsliga underliv med en jobbig klåda som resultat.

  • Utslag

Nästa steg är irriterande hudutslag, ofta värmeutslag som rodnader och eksem. Denna typ av hudutslag kan dessutom behöva behandling.

  • Konstig doft

Ditt underliv kan också börja lukta illa. Då underlivet är i behov av syre för att må bra blir det lätt instängt med dålig lukt som resultat.

  • Svamp

Om du svettas mycket i underlivet och inte byter trosor kan bakterier frodas och risken för svamp eller infektion ökar, framförallt om du använder nylon- eller spetstrosor.

  • Urinvägsinfektion

Urinvägsinfektion inträffar när bakterier kryper upp i urinvägarna, något som kan hända om du bär samma trosor i flera dagar. Då kan nämligen partiklar av avföring riskera att fastna i tyget och nå områden där de inte bör vara.

Källa: Healthshots

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!