Hälsa

5 ovanor många har i badrummet som sprider bakterier!

Det finns några ovanor på toaletten som i värsta fall kan göra oss sjuka. Nedan listar vi fem saker många gör på toaletten som man faktiskt bör undvika.

Foto: Unsplash

Det spelar faktiskt ingen roll hur ofta du rengör toalett och handfat, har du dessa ovanor så riskerar bakterierna att sprida sig oavsett. Man gör helt rätt i att ge badrummet lite extra omsorg när man städar, men det är fortfarande vanligt att vi omedvetet sprider bakterier runt i hemmet. 

Dessa fem saker bör du undvika på toaletten!

Här hittar du massor av bra och smarta städtips!

Slösurfa

Slösurfa

Scrollar du när du utför dina behov? Du är inte ensam om det. Däremot bör det upphöra, ögonabums! Bakterier sprids i luften och kan hamna på ytor och sedan sprida sig utanför toaletten.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Slarva med handtvätt

Slarva med handtvätt

Är det något vi har lärt oss det senaste året är det väl vikten av att tvätta händerna noga. Genom ordentlig handtvätt kan man minimera risken för bakterier och virus men trots det slarvar många. Gnugga in tvål noga över hela händerna och skölj noggrant och länge under ljummet vatten.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Skippa handsprit

Skippa handsprit

Handsprit är det bästa komplementet till tvål och bör inte användas istället för utan efter handtvätt. Det är också bra att ha med sig i väskan och bör användas kontinuerligt på offentliga platser.

Foto: Pexels

Nästa bild
Använda hårdtvål

Använda hårdtvål

Hårda tvålar är en plats där bakterier gärna samlas, och om det är många som använder samma tvål ökar riskerna.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Använda samma tyghandduk.

Använda samma tyghandduk.

Det är inte speciellt miljövänligt att endast använda pappershanddukar men se till att tvätta handdukarna regelbundet, minst en gång i veckan, framförallt om det bor flera barn i hushållet.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!