Hälsa

5 saker du kan göra på lunchen – för att hålla dig pigg resten av dagen

Du släpar dig in genom dörren efter arbetsdagens slut och dimper ner i soffan, mer död än levande. Känns det igen? Då är det dags att du börjar se över din lunchrast, för det finns garanterat saker du kan göra annorlunda mitt på dagen för att behålla energinivån under eftermiddagen och kvällen.

Foto: Unsplash

Se fem tips nedan på hur du får energin att hålla hela dagen!

1. Träna!

1. Träna!

Lunchträning gör dig piggare och mer fokuserad under eftermiddagen, något som sitter kvar även efter arbetsdagens slut så att du orkar mer efter jobbet. Passet behöver inte ta så lång tid, du behöver inte ens ha ett gym i närheten. Lura med dig några kollegor och gå en rask promenad, löptur eller ett snabbt pass på närmsta gym.

Foto: Unsplash

Nästa bild
2. Miljöombyte

2. Miljöombyte

Om du inte hinner få in ett träningspass, se åtminstone till att ge dig ut en sväng för ett varv runt kvarteret. Miljöombytet och ljuset ger ny energi inför eftermiddagspasset, då solen bland annat producerar D-vitamin och serotonin i kroppen. Det är även större chans att du har kvar av den energin när du går hem efter jobbet, jämfört med om du suttit kvar inne hela dagen.

Foto: Pexels

Nästa bild
3. Backa bort från skärmen

3. Backa bort från skärmen

Vad du än gör, gå inte från att sitta vid datorn under förmiddagen till att stirra på mobilen hela lunchen. Din hjärna behöver få möjlighet att återhämta sig, utan den stimulans som sociala medier eller annat nätsurfande ger.

Foto: Unsplash

Nästa bild
4. Du blir vad du äter

4. Du blir vad du äter

En turbosnabb yoghurtskål med müsli eller en enkel smörgås vid skrivbordet kanske känns som den enklaste lösningen dagar då du varken har tid eller ork att fixa något mer mättande till lunch. Men även om det känns okej i stunden så kommer du med stor sannolikhet att vara hungrig snart igen, och om du förtränger de känslorna under din hektiska eftermiddag – så kommer de infinna sig som ett brev på posten när du äntligen landar hemma igen. Var det någon som sa urvriden trasa i soffan resten av kvällen? Nej, alla dagar kan såklart inte bli helt optimala när det kommer till balanserade och näringsrika luncher men tänk på att ju oftare du fyller på kroppen med bra energi och näring mitt på dagen, desto fler pigga kvällar kommer du att ha.

Foto: Unsplash

Nästa bild
5. Arbetspass med pauser

5. Arbetspass med pauser

När det är dags att jobba igen efter lunchrasten, gör det till en vana att ställa klockan på typ 45 minuter, så att du delar in eftermiddagen i olika arbetspass. När klockan ringer tar du en kort paus, ställer dig upp och rör på dig på valfritt sätt. Gör några rörlighetsövningar, ta en sväng till kaffeautomaten som ligger längst bort i lokalen eller ta en enkel bensträckare fram och tillbaka i rummet.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!