Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

5 tecken på att du behöver vara singel ett tag

Ibland kan det kännas tråkigt att vara singel, att hela världen kretsar runt att en måste hitta en partner. Kanske kan känslan vara ännu  starkare om du precis har kommit ut ur en relation eller i dagens läge. Men faktum är att det kan vara bara bra för dig att vara utan partner för en stund – speciellt om du lever upp till några av dessa kriterier.

Foto: Unsplash

1. Du känner dig pressad till att dejta

Både från samhället och familjen kan det finnas en press till att hitta en partner. Om den enda anledningen till att du känner att du inte vill vara singel är att du känner dig pressad till att skaffa ett förhållande, så ta dig en funderare över varför du påverkas så starkt av dessa åsikter. Du kanske till exempel är öppen för ett förhållande om rätt person dyker upp men känner inget behov av att aktivt leta efter en partner – lyssna till vad DU vill ha.

2. Du är rädd för att vara ensam

Att vara rädd för att vara ensam kan få dig att börja dejta precis vem som helst. Allt för att du inte ska känna dig övergiven. Dejtar du för att du inte klarar av tanken på att vara singel och ensam? Då är det just det som du borde vara. Det finns sätt att lära dig att du klarar dig själv och att det inte är någon fara med att vara singel – det behöver inte betyda att du är ensam.

3. Du dejtar fel personer

Dras du alltid till personer som behandlar dig illa? Då kan det vara dags att ta en paus från dejtandet och fokusera på dig själv. Kanske är det dags att gå i terapi och förstå varför du går i samma fälla varenda gång? Bryt det dåliga mönstret och börja om från början.

4. Du försöker komma över någon

Har du precis blivit singel så känns det säkert frestande att ge sig ut på marknaden och börja dejta. Fast att börja dejta någon för att komma över någon annan är ofta inte en särskilt bra idé för någon av de inblandade. Ta dig istället tid till att fokusera på dig själv och allt som du vill göra. Till slut kommer du känna dig redo att dejta igen och då för att du vill träffa nya personer.

5. Du börjar bli osäker på dig själv

Börjar du ta allting personligt och ser varje misslyckad dejt som att det är dig det är fel på? Eller att det är ett misslyckande att personen inte hör av sig eller beter sig konstigt? Kanske börjar du känna att du aldrig kommer hitta någon? Det finns ett bra uttryck som lyder: “Your Value Doesn’t Decrease Based On Someone’s Inability To See Your Worth” – alltså att ditt värde inte minskar på grund av någon annans oförmåga att inse det.

Med andra ord: om de inte ser hur fantastisk du är och vilka bra sidor du har så säger det mer om dem än om dig. Och säg den som inte har sett någon av sina fantastiska vänner behandlas som en påse skräp av sin partner? Det är alltså inte dig det är fel på – men det kan vara dags att vara själv ett tag och inte dejta någon alls för att landa i dig själv igen.

Källa: Bustle

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!