Hälsa

5 typer av mat som lindrar bakfylla

Glöm pizza – här är maten som faktiskt får dig att må bättre efter en blöt kväll.

Foto: Unsplash

Det finns många myter kring vilken som är den bästa boten mot bakfylla. I själva verket finns det ingen bot, men däremot finns det mat som kan få dig att må bättre.

Här är sex typer av mat som gör dagen efter lite mer uthärdlig.

Källa: Medical News Today

Ägg

Ägg

Ägg är näringsrika, innehåller protein och är snälla mot magen. De är därför ett bra val när du är bakfull, men undvik att kombinera dem med bacon eller liknande – smör, olja och fett kan ha en negativ påverkan på en känslig mage.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Banan

Banan

Varför ska man äta bananer när man är bakfull? För det första innehåller de socker, som som ger energi. För det andra kan de lindra problem med matsmältningen eftersom de innehåller fibrer. Sist men inte minst så innehåller de kalium och kan därmed hjälpa din kropp att fylla på dess kaliumnivåer efter en festkväll.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Havregryn

Havregryn

Havregryn är något av det bästa man kan äta vid bakfylla, eftersom havre innehåller ämnen som kalcium, magnesium, järn och B-vitamin. Det har även antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör att det kan minska inflammation i samband med baksmälla.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Bladgrönsaker

Bladgrönsaker

Bladgrönsaker innehåller näringsämnen som kan hjälpa kroppen att återhämta sig efter en blöt kväll. De kan även mildra matsmältningsproblem som förstoppning och diarré. Prova att göra en omelett med spenat i, så får du i dig både bladgrönsaker och ägg.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Hälsosamma kolhydrater

Hälsosamma kolhydrater

Kolhydrater kan hjälpa vid bakfylla eftersom de är en snabb källa till energi och är lätta för kroppen att smälta. Prova rostat bröd, en bagel eller kex – men undvik mat som innehåller mycket salt eller olja, som chips.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!