Hälsa

5 urgoda och enkla recept på nyttig bananglass

Om du inte har testat bananglass ännu så är det hög tid nu! Allt du behöver för grundreceptet är frysta bananer som du mixar och slevar upp i en skål. Så gott och ett nyttigt alternativ till vanlig glass!

Foto: Unsplash/Happyhealth

Men låt det inte stanna vid bara banan – med några fler ingredienser kan du göra din egen chunky monkey-glass eller läskande pinnglass.

Nedan hittar du sex enkla och grymt goda bananglassrecept!

Fryst banan på pinne

Fryst banan på pinne

Du behöver: 

3 Bananer

6 Glasspinnar

200 g Smält ljus eller mörk choklad

Kokosflingor

Hackade valfria nötter

Frystorkade nötter.

Gör så här: 

Skala och dela bananer på mitten. Tryck fast en glasspinne i varje bananhalva och lägg i frysen minst 2 timmar.

Doppa i choklad. Strö över kokos, hackade nötter eller frystorkade bär.

Foto: & recept: Ica

Nästa bild
Chokladbananglass med jodnötssmör

Chokladbananglass med jodnötssmör

Du behöver: 

2 Bananer, frysta
3 msk Kakao
1 msk Jordnötssmör
flingsalt
ev. Kanel att toppa med

Gör så här: 

Mixa ihop samtliga ingredienser. Toppa med flingsalt och exempelvis kanel.

Foto: Flora Wiström/Metro Mode

Nästa bild
Bananglass - Vegansk, Socker & Glutenfri

Bananglass - Vegansk, Socker & Glutenfri

Du behöver: 

2 Bananer, delade & infryst i en påse

1/2 dl Valfri mjölk,

1/2 dl Vatten

1 tsk Fiberhusk

1 nypa Salt

1 krm Vaniljpulver

Gör så här: 

Ta ut bananerna 5-15 minuter innan du ska tillaga glassen så de hinner tina något.

I en kraftig matberedare mixa samtliga ingredienser till en slät och krämig glass.

Foto: Gluten Free Makers

Nästa bild
Bananglass med jordnötter och lime

Bananglass med jordnötter och lime

Fräsch och krämig bananglass med tre enkla ingredienser!

2 portioner

Du behöver: 

2 Banana

1 dl Jordnötssmör

Saft från 1 lime

Gör så här: 

Skiva två bananer och frys in. Mixa sedan den frysta bananen med knappt 1 dl rent jordnötssmör (som bara innehåller jordnötter och eventuellt lite salt) och saften från 1 lime

Riv gärna över lite mörk choklad. Servera direkt eller frys in och ta fram vid ett senare tillfälle.

Foto: Metro Mode

Nästa bild
Pinnglass med fryst banan och jordnötssmör

Pinnglass med fryst banan och jordnötssmör

Du behöver: 

5 dl Mandelmjölk

3 bananer, mogna

1 dl jordnötssmör

100 g Mörk choklad

1 msk Kokosolja

Jordnötter

Gör så här: 

Mixa knappt 5 dl mandelmjölk, tre mogna bananer och 1 dl jordnötssmör till en slät puré.

Häll blandningen i glassformar och frys in. När glasspinnarna är frysta, smält 100 gram mörk choklad i vattenbad och rör i 1 matsked kokosolja. Droppa chokladen över glasspinnarna och strö över hackade jordnötter.

Lägg på smörgåspapper för att chokladen stelnar innan du serverar.

Foto: Dietitiandebbie

Nästa bild
Bananglass med kokosmjölk och valnötter

Bananglass med kokosmjölk och valnötter

Du behöver: 

4  Bananer, frysta och mogna

1/2 dl Lönnsirap

1 msk Mandelsmör

1 msk Jordnötssmör

1 dl  Valnötter, hackade

1 dl kakaonibs

Gör så här: 

Det enda som behöver förberedas i det här receptet är att skala och frysa 4 bananer. Bryt dem i mindre bitar, helst.

Förbered karamellsåsen genom att blanda alla ingredienserna i en liten skål.

Gör glassen genom att tillsätta de frysta bananbitarna i en matberedare och pulsa tills du har en jämn smooth bananglass.

Flytta glassen till en större skål och lägg i hackade valnötter, kakaonibs och karamellsåsen. Använd en sked för att göra lite swirls och blanda allt utan att mosa ihop allt för mycket.

Skopa upp några kulor och servera omedelbart. Om du vill ha glassen extra fast, låt skålen stå i frysen i 30 minuter eller längre innan du serverar.

Foto: & Recept: Happy health blog

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!