Hälsa

6 billiga superfoods som finns i alla matbutiker

Att äta hälsosamt måste inte vara svårt eller dyrt. Även om många nyttiga livsmedel har saftiga prislappar (kolla bara in priset på raw mandelsmör!), så gäller det långt ifrån alla. Vi har tipsen på hur du enkelt får in billiga superfoods i din kost!

Foto: Unsplash

Superfoods är ett samlingsnamn för frukt och grönt med hög näringstäthet från vitaminer, mineraler och antioxidanter. De säljs ofta i pulverform, som açai, spirulina och vetegräs, och även om du får mycket näring för pengarna så kan det kännas svettigt att lägga runt hundralappen för en påse. Men superfoods måste inte vara dyra bär eller pulver. Här är sex livsmedel som du plockar upp för en billig peng i din vanliga matbutik:

Källa: Wellandgood.com

Pumpafrön

Pumpafrön

Har ett högt innehåll av protein, antioxidanter, zink och andra mineraler.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Morötter

Morötter

Ger massor av näring till ditt hår.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Kakao

Kakao

Rik källa till antioxidanter som bland annat skyddar din hud från sol, stress och för lite sömn.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Vitlök

Vitlök

Inte bara en smakhöjare, den är även bra för blodtrycket, immunförsvaret och för ett friskt hjärta.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Rödkål

Rödkål

Har en stor mängd C-vitamin, toppa din sallad med strimlad kål för en extra näringsboost.

Foto: Pixabay

Nästa bild
Citron

Citron

En kraftfull hälsoboost!
Förutom att ge en uppfriskande smak så boostar citronen din kropp och hud, från insidan och ut, med en explosion av C-vitamin och enzymer. Citroner är bra för leverns funktion och vävnadsreparation, vilket är viktigt för att kroppen ska se och må på bästa sätt eftersom levern är kroppens främsta reningsorgan. Levern jobbar ständigt för att motverka att toxiner (gifter) ansamlas i kroppen. Så med andra ord, älska din lever med näringsrika citroner och din lever kommer att älska dig tillbaka med klara ögonvitor, lysande hy och förbättrat immunförsvar och mer energi.

Här är fem sätt du kan inkludera citroner i din kost för att boosta din hälsa:

1. En kopp hett!
Din nya morgonrutin är att starta dagen med en kopp hett vatten med pressad citron. Börja så, även om du tar ditt kaffe efteråt.

2. Vattenflaskan
Skär upp några citronskivor (ha kvar skalet om det är en ekologisk citron) och stoppa ner i vattenflaskan. Det här goda och uppfriskande vattnet kommer hjälpa till att hålla dig borta från sockriga och artificiellt smaksatta drycker.

3. Vänd ner i salladen
Gör en enkel dressing av citronjuice, en skvätt olivolja, havssalt och nymalen svartpeppar.

4. Dippa!
En skvätt färskpressad citronjuice är ett superfräscht tillskott till din hummus eller annan dipp. Tillsätt egen juice istället för att köpa en färdig dipp med citronsmak där juicen är pastöriserad och har stått länge på butikshyllan så att nästan all C-vitamin är borta.

5. Glöm inte skalet
Citronskalet kan innehålla 5-10 gånger mer vitaminer, näringsämnen och hälsofördelar än citronjuicen. Men kom ihåg att det gäller ekologiska citroner! Riv skalet som topping i soppskålen, på ugnsbakade grönsaker, sallader för en rivig och fräsch smak som rensar systemet. Svårslaget!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!