Hälsa

Gör 2023 till ditt år! 6 nyårslöften vi faktiskt vill försöka hålla

Nyårslöften kan kännas uttjatat och kanske till och med omodernt. Vi har hittat sex stycken nyårslöften eller nyårsmål (kalla det vad du vill) som vi faktiskt vill hålla i år! Löften utan press som inte har att göra med att förändra din kropp eller något du inte gillar med dig själv, utan som får dig att bli ditt bästa jag – på riktigt.

Foto: Instagram @ginemargrethe/Unsplash

Hitta din egen stil

Spretar ditt hem och din garderob lika mycket som killarnas hår på 00-talet? Känner igen den känslan… Så låt 2023 vara året då du hittar din personliga stil. Gör en moodboard över det du gillar, både när det kommer till mode och inredning. Passa också på att rensa ut allt du inte använder, se det som en riktig nystart. Tänk också på att du har hela året på dig, du behöver inte stressa.

Följ bara personer som inspirerar dig på riktigt

Du följer säkert, precis som vi, en massa olika personer på sociala medier. Men det är lätt hänt att inspirationen förvandlas till stress och du känner dig som en sämre person som inte tränar varje morgon, har middagar med vänner eller har ett så där fint hem. Avfölj alla som bidrar till stress (inte bara kända profiler) och börja följ såna som ger dig inspiration på riktigt.

Sluta prata om din och andras kropp

Är det ett beteende som vi alla borde sluta med så är det att kommentera andras kroppar. Detta är något som vi ofta gör utan  att tänka på det “har du gått ner i vikt?”, “Vad har hon på sig? Hon ser ut som en soppsäck” och liknande kommenterar. Berätta för din omgivning att du försöker ändra på det här beteendet och försök få dem med dig. Detta kommer nog vara svårare än du kanske tror.

Ta tid för reflektion

I slutet (eller början) på varje dag. Ta 10 minuter till att reflektera över din dag, meditera, skriv dagbok eller något liknande. Känns 10 minuter alldeles för överväldigande? Ta fem minuter. Det viktigaste är bara att ta tid till att stanna upp i vardagen och tänka på nuet och det som händer.

Gör något avslappnande en gång i veckan

Om du har ett badkar kan du ta ett bad en gång i veckan där du går all in med skum, oljor och doftljus. Få dig att slappna av på djupet och tillåta dig själv att inte göra någonting annat än att just slappna av. Har du inget badkar kan du ta ett fotbad, vila i sängen, läsa en bok eller gå på massage. Vad som helst som passar dig och som får din hjärna och kropp att vila.

Testa någonting nytt en gång i månaden

Aaah, tänker du kanske nu. Det skulle ju inte vara några löften som skulle kännas pressande. Detta låter kanske lite pressande till en början. Men att göra någonting nytt kan lika mycket handla om att testa en ny träningsform till att gå en ny runda när du promenerar. Du kan också testa någon ny matträtt, frukt eller ge dig på en helt ny aktivitet som att spela piano. Du får göra det hur stort och litet du vill. Det blir din utmaning under året, som blir precis hur du vill ha den. Du kommer märka att det känns väldigt utvecklande!

Källa: The Every Girl

Foto: Instagram @ginemargrethe/Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!