Hälsa

6 supertips som får dig att känna dig som den powerkvinna du är!

Ibland kan den energifulla och glada personen som du vet att du är kännas långt borta. Då behöver du påminna dig om även de små sakerna gör stor skillnad för ditt välmående. Här ger Metro Modes hälsoredaktör Jenny Sunding sina bästa tips på hur du sätter lite extra guldkant på dagen med hjälp av bland annat uppfriskande affirmationer, leenden och välbehövliga pauser.

Foto: Guilherme Stecanella / Unsplash
Källa: Careergirldaily.com & Lifehack.org

Affirmationer 
Gör det till en vana att börja dagen med några väl valda affirmationer framför spegeln. Du kan börja smått om det känns ovant, till exempel ”I dag kommer att bli en bra dag” eller ”Jag är pigg och energifull”. Allt eftersom dagarna går kommer du att upptäcka hur bra de här små påminnelserna är och vilken skillnad det kan göra för humöret när du sätter en positiv ton för dagen direkt när du vaknar. När jag började med affirmationer tyckte jag det kändes väldigt konstigt att stå framför spegeln, titta mig själv i ögonen och berätta för mig själv hur bra jag är. Numera finns det ingen hejd för hur jag boostar mig själv – och det får mig att känna mig som en riktig superkvinna när jag lämnar lägenheten!

Uppmärksamma andra
Om du åker kommunalt till jobbet på morgonen kommer du garanterat att möta både en, två och tre trötta ansiktsuttryck på dina medresenärer. Ge personen mitt emot dig på tunnelbanan ett leende, var lite extra glad mot kvinnan du köper kaffe av i kiosken och hälsa på alla du möter inne på kontoret (oavsett om du faktiskt jobbar med personen eller inte). Har tjejen på ekonomi en snygg kjol? Säg det! Det kostar väldigt lite energi från din sida men ger tillbaka så mycket, både för personen du möter och för dig själv.

Guldkant på vardagen
Drick ditt kaffe eller te ur den finaste kopp du kan tänka dig, sätt en liten krukväxt på ditt skrivbord och köp bara peppiga och härliga anteckningsblock. Det är de små detaljerna som gör skillnad – och varför skulle du inte kunna byta favoritkopp varje vecka eller pimpa din dator med glittrande klistermärken? Om det gör dig glad och energifull en grådassig tisdag så är det väl värda investeringar.

Ge dig själv en välbehövlig paus
Under lunchen behöver alla superkvinnor en nypa frisk luft och en promenad (det kan räcka med en sväng runt kvarteret) för att rensa huvudet, sträcka ut kroppen och samla ny energi inför eftermiddagen. Du vinner aldrig i längden på att sitta klistrad framför datorn flera timmar i sträck.  

Byt ut din väckarklocka
Om du, som jag, har svårt att låta bli mobilen när den ligger på nattygsbordet så kan det vara läge att byta mobilalarmet mot en gammal hederlig väckarklocka (så att telefonen får stanna utanför sovrummet). Din sömn kommer att förbättras avsevärt om du slutar spendera den sista kvarten innan du släcker lampan med att frenetiskt skrolla igenom alla sociala kanaler du hittar. Det är dessutom skönt för kroppen och huvudet att hinna vakna och tänka några ”egna” tankar innan du slänger dig över mejlinkorgen.

Förbered för morgondagen
Lägg fram träningskläder, fixa lunchlådan, packa väskan och kolla igenom kalendern så att du vet vad som står på agendan för morgondagen – redan kvällen innan. Att spendera en kvart innan läggdags till morgondagens fix lägger grunden för både en god natts sömn och en riktigt bra dag. Underlätta för dig själv genom att alltid ha en träningsväska framme med dina träningsskor och en necessär med till exempel deo, dusch- och ansiktskräm. Köp dubbla uppsättningar av dessa produkter så att du inte behöver flytta de i och ur träningsväskan.

Dags att ta dig an dagen, super woman!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!