Hälsa

7 vanliga sexdrömmar och deras betydelser

Sexdrömmar kan vara förvirrande, särskilt när de handlar om personer och situationer som du absolut inte fantiserar om under din vakna tid. Vi tar en titt på sju vanliga sexdrömmar och vad de egentligen betyder.

Foto: Pexels

Drömpsykologen Lauri Loewenberg är en expert på drömmar och det mänskliga psyket. Här förklarar hon vad den där förvirrande drömmen om ditt ex, din chef eller din kompis (hoppsan!) betyder.

1. Sex med någon som inte är din partner

Det är helt normalt att ha en sexdröm om någon som inte är din partner då och då. Men om det är något som händer regelbundet så är det kanske dags att du tar en titt på din relation: Hur ofta har du och din partner sex? Räcker det för dig, eller behöver du mer? Har ni sex tillräckligt ofta, men utan tillräckligt mycket variation?

2. Sex med din chef

Den här drömmen betyder inte att du vill ha sex med din chef – såvida detta inte är en fantasi du faktiskt har! Däremot kan det vara så att denna person förkroppsligar egenskaper som du känner att du saknar.

Fundera ut två, tre egenskaper som du förknippar med din chef. Skulle ditt liv förbättras om du själv hade dessa egenskaper? Hur kan du använda dessa insikter på ett sätt som gynnar dig och ditt liv?

3. Sex med en kompis

Om du drömmer att du har sex med en kompis som du absolut inte är attraherad av så betyder detta oftast inte att du i själva verket har djupt undertryckta känslor om personen. Istället gäller förmodligen samma sak som i ovanstående punkt – din vän representerar sannolikt något som du själv eftersträvar.

4. Sex med din första kärlek

Betyder en sexdröm om din första, stora kärlek att du genast bör dumpa din nuvarande partner? Svaret är med största sannolikhet nej.

“Om denna person sedan länge inte är en del av ditt liv, så handlar det inte om hen, utan om vad du känner att personen representerar: den första kärleken, passionen, spänningen, att vara åtrådd, att åtrå någon”, säger Loewenberg.

Din första kärlek påminner dig om en tid då du kände dig levande. Denna dröm kan dyka upp när du känner att ditt nuvarande förhållande saknar passion, eller att när du känner dig ensam. Den kan vara en påminnelse om att du behöver få tillbaka gnistan i din relation.

5. Sex med en person av samma kön

Om du vanligtvis inte är attraherad av personer som är av samma kön som du så handlar denna dröm förmodligen inte om att du vill ha sex med en annan kvinna/man. Istället handlar drömmen med största sannolikhet om att den andra personen representerar något som är viktigt för dig.

Kanske är den andra personen ovanligt stark, snäll, intelligent eller liknande? Fundera på vilka egenskaper som är utmärkande för hen.

6. Sex med någon du hatar

En sexdröm om någon som du hatar kan vara väldigt förvirrande. Orsaken kan vara att personen har något eftersträvar, som ett bra jobb eller skicklighet inom något område. Alternativt kan drömmen bero på att du innerst inne vet att ditt hat inte är sunt:

“Det är möjligt att ditt undermedvetna uppmanar dig att hitta ett sätt att knyta an till personen, att möta dem på något plan, för ditt eget bästa. Hat är inte en bra energi att bära runt på”, säger Loewenberg.

7. Sex med flera på samma gång

Om du i drömmen har sex med flera personer på samma gång så kan detta tyda på att du har för många bollar i luften. Loewenberg menar att drömmar om orgier ofta hänger ihop med någon form av förvirring eller överbelastning i ditt liv.

Är det så att du försöker åstadkomma för mycket på en gång? Fundera på om du kan förenkla ditt liv på något sätt och därmed göra vardagen mindre stressande.

Källa: Cosmopolitan

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!