Hälsa

7 vanliga sexmisstag som nästan alla gör

Känner du att ditt sexliv saknar något? Då gör du kanske ett av de här vanliga sexmisstagen.

Foto: Unsplash

Begår du några av de här typiska misstagen när du har sex? Vi listar sju vanliga misstag som folk gör i sängen – och hur du får bukt med problemen.

1. För mycket fokus på orgasm

Enligt sexexperter kan för mycket fokus på att nå klimax leda till att både du och din partner känner press under sexakten – vilket gör det svårt att hamna i rätt stämning. Försök att istället vara närvarande i stunden.

2. Koll på klockan

På tal om press, om ni befinner er under tidspress så är något som gör saken värre att ständigt ha ett öga på klockan. Även här gäller det att försöka få tillbaka fokus på nuet.

3. Alltid samma ställningar

Det är lätt att komma in i en rutin med sin partner och återkomma till samma sexställningar om och om igen. Men det finns massor av härliga ställningar att testa, så prova på något nytt nästa gång du och din älskling befinner er i sängen tillsammans.

4. För mycket alkohol

Även om ett glas vin ibland kan hjälpa en att komma i rätt stämning så är det aldrig bra att dricka för mycket innan sex. För mycket alkohol kan ha en dämpande effekt på sinnena och dessutom göra det svårt att vara närvarande i stunden.

5. Tar ointresse personligt

Det kan vara lätt att känna sig sårad när man själv vill ha sex men ens partner inte är sugen, men försök att avdramatisera situationen. Om din partner sa att den inte var hungrig när du var det, så skulle du förmodligen inte ta det personligt utan istället fråga när de ville äta. Det är viktigt att aldrig pressa din partner att ha sex, eller att skuldbelägga dem när de inte är på humör.

6. Brist på kommunikation

Vissa personer kollar aldrig med sin partner hur saker och ting känns, varken under eller efter sex. Som med så mycket annat är det viktigt med kommunikation: om ni till exempel provar något nytt i sängen, kolla med din partner hur de känner. Om du själv är obekväm med något, säg till.

7. Tar sex på för stort allvar

Sex i verkligheten är inte som på film. Om något händer, som att någon får kramp i benet eller rentav trillar av sängen, så är det okej att skratta åt det! Ta inte sexet på för stort allvar, det sätter onödig press på er båda.

Källa:

The Sun

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!