Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

86-åriga Madonna “Iron nun” Buder är världens äldsta Ironman-triathlet

Det finns atleter, och så finns det atleter. Madonna Buder kvalar definitivt in i den allra tuffaste gruppen. 86 år gammal – och flerfaldig Ironman. Nämnde vi att hon är nunna?
 
madonna buder iron nunFoto: Popsugar
 
Syster Madonna Buder kallas “The Iron Nun” och det med all rätt. Hon har de senaste 34 åren fullföljt över 40 triathlontävlingar på Ironman-distans, vilket motsvarar 3,8 kilometer simning, 18 mil cykling och 4,2 mil löpning (ett helt maraton). Buder var 48 år när hon började springa efter att en präst i hennes församling sagt att det var ett bra sätt att skapa “harmoni i sinnet, kroppen och själen”. Fyra år senare gjorde hon sin första Ironman och har under sin idrottsliga karriär visat att åldern verkligen bara är en siffra.
– Det enda misslyckandet är att inte försöka, säger Madonna i en inspirationsfilm hos amerikanska livsstilssajten Popsugar.
 
Buder springer dagligen till och från sin kyrka i Spokane, Washington, och efter kyrktimmarna cyklar hon gärna långa milslånga sträckor till en sjö för att simträna. I samband med OS i Rio uppmärksammades den extraordinära 86-åringen i Nikes kampanjfilm “Unlimited Youth” med syftet att utmana förlegade åldersfördomar. Vi säger bara go syster Madonna – du inspirerar oss!
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!