Hälsa

9 fantastiskt vackra skidorter i Europa du inte får missa i vinter

Dags att damma av de gamla skidkunskaperna och slänga dig ner för gnistrande pister? Här är 9 bra och vackra skidorter i Europa som du absolut inte får missa.

Foto: REX

Allt från våra egna fjäll i norden ner till de branta pisterna i alperna.
Tänk att vakna upp till blå himmel, strålande sol och gnistrande alptoppar. Det låter inte helt fel. Nu börjar skidsäsongen kicka igång på allvar och det börjar bli dags att planera in årets skidresa.

Ischgl, Österrike

Ischgl, Österrike

En växande skidort i hjärtat av Tyrolen. Här erbjuds det härlig skidåkning bland de Österrikiska alperna  och är ett måste för alla skidfantaster. Älskar du afterski så borde du också besöka Ischgl, här är det full fart nästan hela dagen.

Foto: REX

Nästa bild
Meribel, Frankrike

Meribel, Frankrike

Denna franska skidort bjuder på underbar skidåkning . Meribel erbjuder backar som både passar nybörjaren och får den lite mer erfarne åkaren. Här finns det också flera populära ski-parks att besöka, perfekt för dig som vill få ut lite mer av din skidåkning.

Foto: REX

Nästa bild
St Anton, Österrike

St Anton, Österrike

I St Anton får du uppleva riktigt bra afterski och orten är dessutom mycket snösäker. Den moderna slalomsvängen uppfanns här, det säger ju någonting om hur bra skidåkning det är här.

Foto: REX

Nästa bild
Stranda, Norge

Stranda, Norge

Stranda i Norge är en hemlig pärla som många offpist-fantaster känner igen men som få faktiskt åker till. Denna vackra skidort ligger på det norska Vestlandet, drygt en timme från Ålesund. Här kan du njuta av fantastisk skidåkning, både i pisterna och offpist, med utsikt över Norges vackra fjordar.

Foto: All over press

Nästa bild
Val Thorens, Frankrike

Val Thorens, Frankrike

Hur vackert är inte det här? Val Thorens är Europas högst belägna skidort och tog 2014 hem priset för världens bästa skidort. Orten tillhör en av världens största skidområde och här är det nästan snösäkert.

Foto: REX

Nästa bild
Mürren, Schwiez

Mürren, Schwiez

Mürren är en högtbelägen by i de Schweiziska alperna. Här finns det bra offpiståkning som ett bra komplement till de vanliga pisterna.  Många scener James Bond filmen “I hennes majestäts hemliga tjänst” spelades in här i Mürren.
Den pittoreska byn är dessutom helt bilfri så här kan du verkligen slappna av.

Foto: All over press

Nästa bild
Tignes, Frankrike

Tignes, Frankrike

I Tignes hittar du skidåkning som passar alla, är du sugen på äventyr finns det fantastiska offpist-möjligheter och så finns det bra lugna backar. Stora åkytor bland höga alptoppar. Här kan du åka en svart pist på 2740 meters höjd, inte helt fel.

Foto: REX

Nästa bild
Verbier, Schweiz

Verbier, Schweiz

Verbier ligger i de sydvästra delarna av Schweiz och är en av Europas mest kända skidorter. Här kan du verkligen kändisspana och kultfilmen “Snowroller” spelades in här. Fantastisk skidåkning och underbara vyer är vad du får här.

Foto: REX

Nästa bild
Cortina, Italien,

Cortina, Italien,

Orten är Italiens äldsta skidort och tillhör världens största liftsystem, Dolomiti Superski, med 464 liftar och 1 180 kilometer pist i tolv dalgångar. Här kommer du verkligen få ut mycket skidåkning. Det skadar ju inte att Cortina är otroligt vackert, även här har en James Bond film utspelats sig. Skidjakten i “Ur dödlig synvinkel” spelades in här.

Foto: All over press

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!