Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Apotek Hjärtat släpper svampbok

Hösten är på ingång, vilket innebär högsäsong för svamp ute i skog och mark. Men svamp är även vanligt både i och på kroppen. Enligt en ny Sifo-undersökning har hela 38 procent av svenskarna haft en svampinfektion under de senaste fem åren, där fler än hälften anser att svampen varit svår att diagnosticera. För att guida rätt och ge vård om egenvård lanserar Apotek Hjärtat en svampbok där du får svar på allt du vill veta om svamp.

Foto: Apotek Hjärtat

Det finns många huskurer som påstås kunna råda bot på en svampinfektion. Enligt den nya Sifo-undersökningen, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat, uppger drygt var tionde kvinna att de har testat huskuren filmjölk eller yoghurt mot svampinfektioner.

Foto: Apotek Hjärtat

Även om en del svampinfektioner behöver diagnosticeras av läkare, och behandlas med receptbelagda läkemedel, kan vissa behandlas och förebyggas på egen hand. Dock har många huskurer, inklusive filmjölk eller yoghurt, ingen bevisad effekt. Svampboken innehåller flera tips och råd kring hur du kan behandla några av de vanligaste svampsorterna samt förebygga dessa – på rätt sätt.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!