Hälsa

Ät som Beyoncé med tre enkla och nyttiga ingredienser: Linser, quinoa och spenat

Letar du också efter bra och nyttiga mellanmål innan träningen, och har svårt att veta vad du ska återhämta dig med efter passet? Gör som Beyoncé (för vem vill inte vara som Queen B?) och mixa tre ingredienser som tillsammans ger all näring du behöver för att få ut så mycket som möjligt av din träning. Och nej, nu pratar vi inte citroner…

Beyonce
Beyoncé är vegan sedan många år och har följt det växtbaserade kostprogrammet The 22-Day Revolution. Bakom programmet står träningsfysiologen, kostexperten – och Beyoncés vän – Marco Borges som menar att det tar 21 dagar att skapa nya vanor och att du behöver enkla kostupplägg för att förändringen ska bli långvarig. Lyssna på det här: Allt du behöver för att ladda upp inför och återhämta dig efter träningen är quinoa, linser och spenat.

Quinoa är glutenfritt och har lågt glykemiskt index vilket gör att kolhydraterna bryts ner långsamt av kroppen och du känner dig mätt och energifylld länge. Linser är också väldigt mättande och samtidigt en bra källa till protein. Proteinet byggs upp av aminosyror, musklernas byggstenar, som du behöver efter träningen för att kroppen snabbt ska återhämta sig. Spenat är rikt på bland annat järn och nitrat som ökar prestationsförmågan.

Här nedanför ger Borges exempel på hur fördelningen av dessa tre kraftfulla näringsbomber kan se ut före och efter träningen. Allt du gör är att blanda dem i en skål, tillsätt gärna en enkel vinägrett för mer smak.

Före träning
1 dl kokt quinoa
1 dl kokta linser
1 dl spenat

Efter träning
4 dl kokta linser
2 dl spenat
0,5 dl kokt quinoa

Läs också: 5 saker du inte visste (men vill veta) om Beyoncé >>

Foto: instagram/@beyonce

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!