Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Attrahera positiv energi i ditt liv med Gabby “Spirit Junkie” Bernsteins 3 tacksamhetsövningar

Att öva på att uttrycka tacksamhet är ett kraftfullt och effektivt sätt att skifta sitt humör till det bättre. Här tipsar livscoachen och bästsäljande författaren Gabrielle Bernstein om sina tre bästa tips för att komma i rätt stämning inför jul- och nyårshelgen. 

Foto: Instagram/@gabbybernstein & Hanny Naibaho/Unsplash
Källa: Wellandgood.com

Gabby Bernstein skriver regelbundna välmåendetips på Wellandgood.com och vi har inspirerats av hennes tre tacksamhetsövningar inför Thanksgiving. Övningarna funkar lika bra nu när det vankas jul- och nyårshelg, då det är viktigt att vi hinner reflektera över varför vi firar de här högtiderna tillsammans med våra nära och kära (för att inte fastna i onödig julstress och negativa tankesätt).

1. Börja dagen i tacksamhet

Säg “tack för den här nya dagen”, direkt när du vaknar på morgonen. Det kan låta simpelt men genom att uttrycka orden högt, rakt ut i rummet, så har du startat dagen med rätt attityd. Lägg gärna till tre personer, händelser eller saker som du är extra tacksam över i ditt liv just där och då. Antingen säger du dem för dig själv eller skriver ner dem i en anteckningsbok som du har placerat bredvid sängen. Gabby gör en tacksamhetslista varje dag och hon vet att den här enkla övningen ger massor av positiv energi.

Foto: Evan Kirby/Unsplash

2. Tacksamhetsleken

På samma sätt som du kan skriva ner det du är tacksam över så kan du också börja öva på något som Gabby kallar “tacksamhetsleken” tillsammans med en partner, en vän eller med dig själv. Gabby beskriver hur hon brukar använda sig av leken när hon och hennes make till exempel fastnar i bilköer (något som annars är en riktig humörsänkare). Säg saker som “jag uppskattar att du lagade den där goda middagen igår” eller “jag är tacksam över att du tar så bra hand om mig”. Ett jultips är att anamma en variant av Thanksgiving-traditionen. Låt ordet gå laget runt julbordet, så att alla får berätta en sak de är extra tacksamma över i sitt liv och varför de specifikt uppskattar personen som sitter bredvid dem till vänster. Det är ett fint sätt ge både sig själv och sina nära lite extra kärlek.

När du ger tacksamhet får du också mer tillbaka

Foto: Aaron Burden/Unsplash

3. Ge bort tacksamhet i julklapp

Det är roligt att ge julklappar och en gåva som definitivt uppskattas av alla som tar emot den är ett personligt skrivet tacksamhetsbrev där du berättar varför du uppskattar den här personen. Skriv ett till var och en av familjemedlemmarna du firar jul med, till dina vänner innan ni skiljs åt inför julhelgen eller till någon på jobbet som får dig att må bra. “Vi säger det inte tillräckligt. Och vi tar inte emot tillräckligt. När du ger tacksamhet får du också mer tillbaka”, säger Gabby.

Öva på en av (eller alla) tre punkter dagligen – fortsätt även efter jul och nyår – och du kommer att märka stora skillnader i din attityd och i ditt välmående. Du kommer att attrahera så mycket mer av allt det positiva du vill ha i ditt liv!

Attrahera mer av allt det positiva du vill ha i ditt liv!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!