Hälsa

Bianca Ingrosso talar ut om sin psykiska ohälsa: “Min hjärna är helt slut”

Influencern och bloggaren Bianca Ingrosso är aktuell med Wahlgrens värld och som jurymedlem i Talang. Nu har hon skrivit ett uppmärksammat inlägg på hennes blogg om hur hennes stressiga liv påverkar henne psykiskt.

biancaingrosso Foto: IBL

Bianca Ingrosso går rakt på sak i ett blogginlägg där hon berättar att hon är trött på att folk kommenterar att det inte är ett riktigt jobb att blogga. ”Bara bloggen i sig är ett heltidsjobb! Att fota, redigera bilder, skriva texter, komma på bra innehåll, gå på möten, alla samarbeten, utkast etc. Bara där jobbar man dag som natt. Det är som att jobba på vilken tidning eller webbsida som helst”, skriver hon i inlägget.

Utöver bloggen är hon aktiv på YouTube och Instagram, modellar och driver en podd. Just nu är hon aktuell med en ny säsong av Wahlgrens värld och som jurymedlem i Talang. Hennes fullspäckade och intensiva schema har påverkat hennes välmående.

”Min hjärna är helt slut! Jag minns absolut ingenting längre, är det inte nedskrivet i min kalender existerar det inte. Mitt minne fungerar liksom inte alls. Glömmer bort tider jag ska passa, minns aldrig vad det är för dag, blandar ihop projekt, kan inte lägga fokus på något, glömmer bort folks namn, min syn har till och med försämrats och blivit suddig… har helt enkelt ingen koll på något”, skriver hon i bloggen.

Hon fortsätter beskriva olika symtom som stämmer in på utmattningssyndrom: “Jag har noll energi, är konstant trött, nära till gråt hela jävla tiden och känner ingen glädje för någonting egentligen. Helt tappat aptiten och känner mig bara otillräcklig! Jag kan knappt bli arg längre utan är ganska borta i mitt huvud och känner mig bara blasé… så kan knappt reagera på saker längre.”

Hon skriver också att hon inte vill leva i konstant stress och jobba dag och natt. När hon ser hennes mamma, Pernilla Wahlgren, som jobbar mer än någon hon någonsin mött, känner hon att det inte är så hon vill leva sitt liv. Hon är noga med att poängtera att hon älskar att jobba men att bolla flera olika yrken på samma gång tär på henne.

”Jag har inte träffat mina vänner sen juli, jag hinner knappt ta hand om mig själv eller min hund Dino.”

Hon talar även ut i Nyhetsmorgon där hon berättar att hon känner sig som en apa i en bur och att hon tycker att det börjar bli jobbigt att gå i butiker. “Jag är på väg att gå in i väggen”, berättar hon och tillägger att hon funderar på att börja gå i terapi. “Att prata om det är jättebra”, svarar programledaren Jenny Alversjö. 

Vi beundrar Bianca Ingrosso för hennes ärliga och öppna blogginlägg och att hon vågar prata om sin psykiska ohälsa i Nyhetsmorgon. Det är viktigt att tabun kring psykisk ohälsa bryts och att vi vågar prata om det!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!