Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Biter du på naglarna? Det kan tyda på att du är perfektionist

nagelbitare rosie huntington perfektionist
Alla ni som biter på naglarna eller tvinnar ert hår, är ni trötta på att folk gnäller och ber er sluta? Här kommer bästa sättet att bemöta deras gnäll!

Det ”tvångsbeteende” som din kropp fastnat i, i form av nagelbitande eller hårpillande, kan de facto vara ett tecken på att du är perfektionist, enligt några forskare vid University of Montreal. Deras nya studie som publicerades i marsnumret av ”Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatri” förklarar att den här typen av beteenden kan vara en bieffekt av att du lättare än andra blir uttråkad.

“Vi tror att personer med den här typen av repetitiva beteenden kan vara perfektionistiska, vilket innebär att de inte kan slappna av och utföra uppgifter i ”normal takt”, säger huvudförfattaren Kieron O’Connor, Filosofie doktor, i ett pressmeddelande om studien.

“Personerna är mer benägna att bli frustrerade, otåliga och missnöjda när de inte når sina mål. De upplever också högre nivåer av tristess.” Så beteenden som nagelbitande fungerar då som en form av “tillfredsställande av ett behov och skickar belöningssignaler till hjärnan.”

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.
Bild: Rex Features
Källa: University of Montreal

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!