Hälsa

Busenkel och färgglad soppa med morot, paprika och citrongräs – nyttig och god

En färgglad soppa med morot, paprika, citrongräs och ingefära toppad med mynta och koriander. Galet god och det fungerar bra att variera den utefter de ingredienser du har i kylen!

En riktigt enkel och god soppa med morot, paprika, citrongräs och ingefära – toppad med mynta och koriander. Receptet hittar du nedan!

Morotssoppa med paprika, citrongräs och ingefära

Morotssoppa med paprika, citrongräs och ingefära

Ingredienser:

(2-4 personer)

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 1 1/2 tsk färsk färsk riven ingefära
1 morot
1 paprika
1 citrongrässtång
400 ml fet kokosmjölk
1/2 dl vitt vin, jag använder barrels and drums alkoholfria, detta kan uteslutas
Saften av 1/2 clementin
Några droppar agave eller honung
1/2 dl näringsjäst, kan uteslutas
Salt & peppar efter behag
Några puffar gurkmeja
1 paket Silken tofu

Topping:

Ärtskott
Mynta
Koriander
Hampafrön
Chiliflingor
Ingefära och clementindressing (se recept nedan)

Ingefära och clementindressing:

2 msk tamarisoja
1 msk pumpafröolja, alt. sesamfröolja eller annan valfri olja
saften av 1 clementin
Zest av 1 lime
1 nypa salt
1/2 tsk agave eller honung
1 tsk riven ingefära
2-3 cm finhackad röd chili, lite beroende på hur starkt du vill ha

Gör så här:

I en större kastrull, stek lök och vitlök på låg värme i lite kokosolja tills dom är mjuka.

Skär moroten och paprika grovt och lägg kastrullen. Lägg även i ingefäran.

Dela citrongrässtången på längden till 3 delar och lägg i kastrullen.

Ha sedan i alla resterande ingredienser förutom tofun och låt puttra under lock i 15-20 min.

Fiska upp citrongrässtängerna och häll soppan i en mixer. Mixa slät och smaka av.

Skär upp silken tofu i kuber och lägg i botten av serveringsskålen. Häll på varm soppa och toppa med mynta, koriander, hampafrön, chiliflingor och lite ingefära – och clementindressing!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!