Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Cassandra Klatzkow om de mörka tankarna: “Jag drömmer också om att bli smal ibland”

“Undrade vad de andra tänkte om mina hängiga stora bröst och min hängmage när jag gick förbi dem vid poolen” – så skriver Metro Modes bloggare Cassandra Klatzkow i sitt senaste blogginlägg där hon lyfter tankarna kring självhat.

Foto: Instagram/ @cassklatzkow

Cassandra Klatzkow är en stor inspiration för andra inom kroppspositivism och självacceptans, samtidigt vågar hon erkänna att hon fortfarande i dag kan drabbas av tvivel och press över sin kropp. “Ibland kommer jag på mig själv med att tänka mörka tankar om hur min tjockhet är lika med ful och hur den gör mig ovärdig exakt allt och att jag borde svälta mig själv igen.”

Under en semester i Marbella blev det extra påtagligt och självhatet kom tillbaka. “Jag var omgiven av smala vänner och bekanta. Vi bodde 13-14 tjejer i ett stort hus med privat tomt och pool så det var mycket nakna kroppar under våra dagar tillsammans. Jag solade också topless och gick runt i en liten trosa men flera gånger kände jag att jag ville cover up.” Tidigare har Cassandra alltid försökt ignorera sina känslor som har dykt upp – tills nu. Istället är Cassandras strategi att möta känslorna: “Det GÅR att jobba bort de tankarna större delen av ens vakna tid. Jag vet detta för jag lyckades”, skriver hon i blogginlägget.

Här är två av Cassandras tips som alla kan börja göra nu:

Styr ditt Instagram-flöde
“Du kan inte styra vilka kroppar du ser i reklam, på film och i media men du kan styra dina egna flöden i sociala medier. Avfölj alla konton/personer som triggar igång såna här känslor hos dig. I början av min kroppspositiva journey tog jag bort alla som var smala, alla kändisar t.o.m Queen B och Rihanna, och fyllde istället på med konton som visar kroppar som avviker från smalhetsidealet.”

Börja jobba med affirmationer
“Starta eller avsluta varje dag med att skriva ner eller säga till dig själv i spegeln vad du tycker om med dig själv. Ytliga saker men också sånt som rör dig som person. Vi är så vana vid att tänka negativa tankar hela tiden och kräva så jävla mycket av oss själva så detta hjälper verkligen – tro mig. Kan kännas knäppt att stå vid en spegel men jag älskar detta. Man vänjer sig till slut.”

Läs hela Cassandras blogginlägg här och ta del av fler värdefulla tips!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!