Hälsa

Dags att skaffa träningskort? Här är din guide till de bästa gymmen!

Om 2018 är året då du (äntligen!) kommer att skaffa ett gymkort så gör du rätt i att börja skanna av marknaden redan nu. Vi hjälper dig gärna! Här tipsar Metro Modes hälsoredaktör Jenny Sunding om de bästa gymmen med varierat träningsutbud i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Foto: REX Features

Innan du skaffar ditt gymkort, fundera över vad som är viktigast för dig när du väljer gym. Skriv ner svaren på följande frågor: Vad du vill träna (styrketräning, dansklasser, högintensiva intervallpass…) och vad som är viktigt för dig när det kommer till priser, gymmets placering och andra detaljer som storlek på omklädningsrum, tillgång till personlig tränare etcetera. När du har en klar bild över vad du söker, gå runt till de anläggningar som kan passa dig och be att få en rundtur samt en provträning.

Kolla in vår guide här nedanför till de bästa träningsställena i Sveriges tre största städer – och lycka till med träningen!

Sats – för dig som gillar att testa nytt!
Sats är snabba med det senaste inom träning och har ett stort utbud av gruppträningsklasser. Ett pass med personlig tränare ingår i medlemskapet. För dig som vill kombinera gymmet med hemmaträning finns 80 onlineträningsklasser för alla medlemmar.

Priser:
Stockholm, 48 anläggningar: 599 kronor/månad.
Göteborg, tio anläggningar: 499 kronor/månad.
Malmö, fyra anläggningar: 449 kronor/månad.

Mer info om priser och utbud på Sats.se.

 

Nordic Wellness – för alla träningstyper!
Nordic Wellness vänder sig till människor i alla åldrar som vill konditions- och styrketräna eller träna gruppass. Startade i Göteborg och är fortfarande starkast på västkusten, där även Skidome finns (för dig som vill åka längdskidor året runt) mot extra kostnad. Komplettera gymträningen med onlineträningspass (som är tillgängliga för alla medlemmar).

Priser:
Family Fitness-medlemskap 449 kronor/månad (alla gym inom samma region; 20 anläggningar i Stockholm, 44 i Göteborg och 20 i Malmö).

Mer info om priser och utbud på Nordicwellness.se.

 

Actic – för dig som både vill styrketräna och simma
Actics (tidigare Nautilus) anläggningar ligger ofta i anslutning till simhallar så att du kan kombinera din styrke- och konditionsträning med motionssim. Två pass med personlig tränare ingår i medlemskapet.

Priser:
Stockholmskortet, 23 anläggningar: 429 kronor/månad.
Göteborg, en anläggning: 259 kronor/månad.
Skånekortet, 17 anläggningar varav två i Malmö: 399 kronor/månad.

Mer info om priser och utbud på Actic.se.

 

Friskis & Svettis – för dig som gillar jympa
Sveriges största idrottsförening (med över 92 000 medlemmar) har ett brett och varierat träningsutbud. Men trots att Friskis idag har över 70 olika träningsformer på schemat så är den klassiska jympan fortfarande deras mest populära träning.

Priser:
Stockholm, 16 anläggningar: 279 kronor/månad på autogiro.
Göteborg, 14 anläggningar: 325 kronor/månad på autogiro.
Malmö, fem anläggningar: 299 kronor/månad på autogiro.

Mer info om priser och utbud på Friskissvettis.se.

Puls & Träning – för dig som vill träna nära hemmet
Gymkedjan Puls & Träning expanderar snabbt, främst i Stockholmsområdet där det har öppnat 65 gym sedan starten 2006. Lokalerna ligger i bostadsområden, för att locka personer som vill ha nära hem efter träningen. Alla gymmen erbjuder konditions- och styrketräning, vissa har även gruppträningsklasser.

Priser: 399 kronor i månaden (med tillgång till alla gym i hela Sverige; bland annat 65 anläggningar i Stockholm och ett i Göteborg).

Mer info om priser och utbud på Pulsochtraning.se.

 

Balance Training – för dig som söker det lilla extra
Balance-gymmen finns på tre ställen i Stockholm och har med sitt breda träningsutbud, högklassiga service och fräscha lokaler blivit en storfavorit bland många. Här kan du testa allt från crossfit till virtuell gruppträning.

Priser (tillägg om du vill låna handduk, kläder och ett eget skoskåp):
City: 745 kronor/månad.
Solna & Täby: 595 kronor/månad.

Mer info om priser och utbud på Balancetraining.se.

 

STC – för dig som vill träna med familjen
Träna styrke-, konditions- och gruppträning på någon av STC:s sex anläggningar i Göteborg. Här finns även ett medlemsskap för barn och ungdomar mellan 10-17 år. Barn i åldrarna 10-14 år får träna tillsammans med en vuxen.

Priser: 399 kronor/månad.

Mer info om priser och utbud på Stc.se.

 

Kockum Fritid – för dig som vill ha många valmöjligheter

På Kockum Fritids anläggning i Malmö finns (förutom gym och gruppträning) simhall, ishall, squash, badminton och en sporthall för andra idrottsaktiviteter. Kort sagt, du kommer med all sannolikhet att hitta någon träningsform du gillar.

Priser: 319 kronor/månad (för gym och gruppträning).

Mer info om priser och utbud hittar du på Kockumfritid.se.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!