Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Därför bör du ha sex under mensen

Starkare orgasmer, mildare mensvärk och bättre humör – här är anledningarna till att mens inte borde hindra dig från att ha sex.

Foto: Unsplash

Brukar du undvika sex när du har mens? Intimina listar fyra anledningar till att du bör rulla runt i sänghalmen även under menstruationen.

1. Mer intensiva orgasmer

Eftersom hormonnivåerna ändras i kroppen under mensen kan vissa faktiskt uppleva en större sexuell lust under denna tid. Dessutom kan den ökade känsligheten i slidan och vulvan ge upphov till ännu skönare orgasmer.

2. Lindrar mensvärk

Visste du att livmodern är en muskel? Inte nog med detta, det är en muskel som kan få kramp! Detta är en av anledningarna till att vi får mensvärk. Orgasmer gör att livmodern slappnar av, vilket innebär att sex kan hjälpa till att lindra värken.

3. Det är vanligare än du tror

Även om många kanske väljer att inte prata öppet om det så är sex under mens vanligare än du tror. Lägg en handduk i sängen, ta en dusch, eller prova en menskopp som är speciellt utformad för att kunna användas under sex – svårare än så behöver det inte vara!

4. Det kan göra dig mindre nedstämd

För vissa kan humöret påverkas under menstruationen så att man känner sig nedstämd eller ledsen. Genom orgasmer kan detta mildras då såväl endorfiner som dopamin frigörs i kroppen.

Intimina har precis lanserat menskoppen Ziggy Cup 2, som är utformad för att kunna användas under sex. Finns att klicka hem nedan!

Ziggy Cup 2 Menskopp - Intimina KÖP

Ziggy Cup 2 Menskopp - Intimina

Pris: 374 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!