Hälsa

Därför ska du inte löpträna med hörlurar – 5 anledningar

Lyssnar du alltid på musik eller podd när du joggar och löptränar? Isåfall är det hög tid att tänka om kring dina löpvanor – om du vill utveckla både din löpning och mentala hälsa. 

Foto: Pexels

Många föredrar att distrahera sig med ljud i lurarna när de ger sig ut i joggingspåret. Samtidigt finns det också många som insett tjusningen i att helt och hållet strunta i ljud som distraktion och som helt enkelt vill njuta mer av stunden och i att vara närvarande. Nedan listar vi några anledningar till att skippa lurarna under joggingturen i fortsättningen. 

Lättare att känna in kroppen

Utan ljud i öronen kan tystnaden ge ett extra fokus. Det kan vara lättare att känna in kroppen, vad den behöver och hur mycket den har att ge under träningen just den dagen. 

Du fokuserar mer på din utveckling

Det är lättare att fokusera på löptekniken när du inte blir distraherad av musik, ljudbok eller podcast i öronen. 

Löpningen blir lugnare

Utan musik riskerar du inte att gå ut lika hårt i början av löpturen, för att sedan inte orka i längden. Fokusera istället på att ta lugna andetag och att springa i ett något lugnare tempo för att få till den riktigt meditativa känslan som varken är tung eller jobbig. 

Andningen blir bättre

Utan musik hittar du också lättare en andning som passar just dig och din kropp. Det kan vara svårt och ta tid att hitta rätt men med fullt fokus på din rytm kan det bli mycket enklare. 

Du blir mer social 

Istället för musik kan du satsa på att springa med en kompis. Isåfall har ni ett perfekt tillfälle att vara sociala på, och löprundorna blir både trevligare och lättare. 

Källa: Måbra

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!