Hälsa

4 enkla (och ljuvliga) kryddblandningar som tar ditt morgonkaffe till en helt ny nivå

Dagens första kaffekopp smakar (som vi alla vet) helt underbart. Men tänk om det skulle gå att göra den svarta drycken ännu mer magisk och välgörande. Vi vet hur! De här kryddblandningarna gör dessutom att du inte längre behöver socker!

Foto: Pexels

Lior Lev Sercarz (grundare av La Boîte i New York) är vida känd för sina kryddblandningar – som han skapar utifrån känslor och platser. För en tid sedan började han experimentera med att smaksätta kaffe med välgörande kryddor.

– I vissa kulturer har man kryddat sitt kaffe i hundratals år. Jag började använda dem för att inte behöva socker. De förstärker kaffets söta toner och på det här sättet kan jag smaksätta mitt kaffe olika varje dag, säger Sercarz.

Nedan delar Sercarz med sig av fyra spännande kryddblandningar som kommer att ta ditt morgonkaffe till en ny nivå. Mixa kryddorna och förvara dem i en tät glasburk för de dagar när du behöver sätta en liten extra guldkant på vardagen. Häll kryddorna direkt ner i koppen eller blanda dem med kaffepulvret om du använder en kaffepress.

Söt citrus

Söt citrus

Du behöver: 

5 gram malen kardemumma

5 gram malen ingefära

3 strimlor apelsinskal

Sercarz kommentar: “Kardemummans blommiga noter kombinerat med den friska ingefärssmaken och apelsinskalen ger en lätt, söt och fruktig smak”

Foto: Pexels

Nästa bild
Ceylan

Ceylan

Du behöver:

5 gram malen kanel
3 gram malen muskot
3 gram malen kryddpeppar

Sercarz kommentar: “Jag inspirerades av indiska chaiblandningar och idén om att krydda kaffe på samma sätt”. Sötma från kanel och djup från muskot och kryddpeppar!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Vit och rosa

Vit och rosa

Du behöver:

3 gram malna nejlikor
5 gram malen rosépeppar
3 gram vit kardemumma

Sercarz kommentar: “Den krämiga vita kardemummasmaken och doften matchar bra med den söta och fruktiga rosépepparn”. Inspirationen kommer från portvin och mulled wine (varmt kryddigt vin).

Foto: Unsplash

Nästa bild
Anisette

Anisette

Du behöver:

5 gram malen anis
3 gram malen muskotblomma
2 gram apelsinskal
1 gram malen svartpeppar

Sercarz kommentar: “Den söta fänkålssmaken från anisen balanseras av apelsinskalet och lätt hetta från svartpepparn. Den här kommer att förstärka de söta kaffesmakerna utan att du behöver något sötningsmedel. Det är en höst-vinter-inspirerad blandning med franska influenser”.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!