Hälsa

Därför ska du spara kärnan i din avokado

Vi har alla hittills ätit våra trendiga avokador på fel sätt. Så här får du ut all näring ur den gröna favoriten.

Foto: Unsplash

Hela världen verkar instagramma frukostmackor toppade med avokado och sött strösslade chiliflakes, oändligt krämiga guacamoles, eller den enkla men ack så bildsköna bakade avokadon med det lilla ägget i hålet där kärnan tidigare suttit. Men nu kan vi alltså berätta att alla dessa tidigare nämnda traditionella avokadorätter hittills är felätna. Eller de går åtminstone att få ut ännu mer nyttigheter om du väljer att äta dem på rätt sätt.

Enligt sajten One Green Planet är det dags att börja äta avokadons kärna. Ja, du läste rätt, du ska faktiskt äta den där bumlingen i mitten. Svälj den inte hel dock.

One Green Planet förklarar att avokadons kärna innehåller 70 % av fruktens antioxidanter, vilket är förbluffande mycket för att vara något vi slänger på en daglig basis. En rekommendation för att få i dig alla dessa nyttigheter är att du delar fröet i fyra delar och sedan lägger det i en mixer. Sedan kan du lägga det i din smoothie eller röra eller varför inte breda det på din macka?

Kärnan har lösliga fibrer som hjälper till med matsmältningen och minskar kolesterolnivåer, och innehåller oljor som stimulerar produktionen av kollagen som är bra för din hy.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!