Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Durex lanserar Durex Naturals, en ny tunn kondom med glidmedel skapad för henne

Durex lanserar en ny tunn kondom med glidmedel skapad för henne, Durex Naturals. Ambitionen att möjliggöra och förespråka kvinnors sexuella njutning, genom att normalisera deras upplevelser, behov samt dagligt bruk av kondomer och glidmedel.

Foto: Pexels

Durex forskning som undersöker hur vi pratar om de pinsamma bekymmer kring samlag, där en av tre vuxna känner sig obekväma med att prata om sex med sin partner, visar också att nästan hälften av alla vuxna ofta upplever fysiskt obekvämhet till följd av vaginal torrhet. Hur kan man tackla det här, alltför, vanliga problemet?

Durex har ett mål om att förändra detta.

Det existerar fortfarande ett stigma kring kvinnlig sexuell obekvämhet och användandet av glidmedel. Glidmedel positioneras ofta som något medicinskt eller ’småsnuskigt’, snarare än ett hjälpmedel för att underlätta obekvämt sex samt för att öka den sexuella njutningen. Men varför skulle någon stå ut med obekvämt sex när de kan använda en produkt som ökar behagligheten? Alla borde känna sig stärkta av att prata om sexuell känslighet med sin(a) sexuella partner(s). Durex uppmuntrar därför dessa öppna samtal om något som är så naturligt och normalt.

Kvinnlig sexuell njutning samt uppmuntran att prioritera och omfamna den, är något som alltfler pratar om. Men det är fortfarande inte tillräckligt. En majoritet av kvinnor (73%) står fortfarande ut med obekvämt sex och 62% av kvinnor pratar inte om sina sexuella problem/utmaningar, vilket betyder att de generellt sett har lägre sexuell njutning än män.

Det är därför som Durex, världens ledande kondom- och glidmedelvarumärke, nu introducerar Durex Naturals kondomen för att öka den kvinnliga sexuella njutningen. Den är skapad med kvinnor i åtanke: täckt med ett vattenbaserat glidmedel gjort till 98% av naturliga ingredienser; ett milt recept, fri från artificiella färgämnen och aromer samt är dermatologiskt testad. Kondomen är lätt att dra på och har en tunnhet på endast 0,055 mm.

Durex Naturals glidmedel är en serie pH-vänliga, vattenbaserade glidmedel med 100% naturliga ingredienser – utan parfym och färgämnen – som återfuktar intimområden för en bekvämlighet som känns naturlig. Durex Naturals hjälper kvinnor ta kontroll över sin komfort.

”Det är på tiden att vi har en kondom som är utvecklad för kvinnor, med kvinnors njutning som fokus. Sex är fyllt av fördomar såsom att glidmedel är synonymt med småsnuskigt sex eller att kondomer är lika med reducerad njutning. Sex är fantastiskt och borde kännas fantastiskt för båda parter – och vi hoppas att vi kan hjälpa till att säkerställa det”, säger Durex Nordic.

Se nyheterna nedan!

Durex Naturals kondomer KÖP

Durex Naturals kondomer

Pris: 89 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Naturals Intimate Gel  - Durex KÖP

Naturals Intimate Gel - Durex

Pris: 99 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Naturals Lubricant Gel  - Durex KÖP

Naturals Lubricant Gel - Durex

Pris: 99 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!