Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Ebba von Sydow: “Hur ska jag någonsin hitta balansen och räcka till?”

“Motade bort tanken ‘Det här går bara inte’, öste på för fullt i torsdags ändå, tog en Ipren och två Alvedon och körde en lång arbetsdag, utan att få hälften så mycket gjort som jag brukar”, skriver Ebba von Sydow. I ett blogginlägg berättar hon öppet och ärligt om hur hennes kropp sa ifrån och tvingade henne att stanna upp.

ebba-kleberg-von-sydowFoto: ebbavonsydow.com , Anders Wiklund / TT

“Ser mig själv på bilden från i torsdags morse – och inser att jag redan då kände att kroppen inte var på topp”, skriver Ebba von Sydow på sin blogg.

I inlägget berättar Ebba von Sydow att hon hade haft en fullspäckad vecka med många punkter på sin “att göra”-lista, samtidigt som hon endast hade en enda känsla som vällde över henne: “Det här går bara inte”. Hon ignorerade sina känslor och åkte till sin inplanerade tennisträning.

Väl på plats i tennishallen beskriver hon hur allt snurrar. Hon blir svimfärdig, kallsvettig och går in och sätter sig vid ett bord där hon sitter, gråtandes, i en timme.

“Gråter över att jag inte hinner så mycket som jag vill, över att händerna skakar – och över att jag ju älskar det jag gör så himla mycket, så hur ska jag någonsin hitta balansen och räcka till? Gråter över att alla tycks jubla över att det är fredag och snart helg – men jag själv bara känner panik över samma sak. Orkar inte, hinner inte, Ernst fyller år, hålla alla glada hemma, hela långa helgen.”

Hon berättar att hon får feber, ont i munnen och kan inte få i sig något annat än vatten, vilket resulterar i att hon åker med en vän till en söndagsöppen läkarjour.

“Hon satte sig i bilen direkt och hämtade mig, gråtandes över ont i hela munnen, över att helt ha missat älskade Ernst 2-årsdag och över att det enda paket han fick på morgonen var storebrors två favoritböcker med Nicke Nyfiken som han slagit in i gammalt papper. Åh, jag som ville att det skulle bli en sån fin dag. Inte bara för Ernst, utan för Marianne och Klas förstås. Usel mamma, usel allt.”, skriver Ebba von Sydow.

Några dagar efter det första blogginlägget om händelsen uppdaterar hon sina följare om att hon känner sig mycket starkare efter sju lugna dagar i soffan.

“Sån underbar känsla, efter en sådan här vecka. Viruset gav med sig i början av veckan, febern är borta och framför allt: Sådana här dagar ger en viktig tid att fundera över de sorgligt skithöga kraven vi ställer på oss själva.”

Källa: Ebbavonsydow.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!