Hälsa

Ekotipset: Guide till 5 av Stockholms bästa ekologiska restauranger och kaféer

Det dyker upp allt fler restauranger och kaféer med ekologisk profil, en trend vi hoppas kommer att fortsätta!

Finns det något mysigare än en rykande kopp kaffe och en nybakad bulle i gräset eller en god middag med utsikt över stan? Att råvarorna är ekologiska och hälsosamma gör inte saken sämre. Här är fem ekologiska restauranger och kaféer du måste besöka i Stockholm, vare sig du är sugen på frukost, lunch, middag eller en fika.

Foto: Matapoteket, Charlotte Gawell/Kalf & Hansen, Koloni

Kalf & Hansen

Kalf & Hansen

Nordisk ekologisk snabbmat på Södermalm och i Hammarby Sjöstad. Du väljer mellan kött-, fisk- och vegetariska frikadeller med tillbehör där samtliga frikadeller är helt laktos- och glutenfria.

www.kalfhansen.se

Adress: Mariatorget 2 (Södermalm) och Hammarby Allé 130 (Hammarby sjöstad).

Foto: Charlotte Gawell/Kalf & Hansen

Nästa bild
Fotografiskas restaurang

Fotografiskas restaurang

Fotografiska muséets restaurang fick en rejäl upprustning hösten 2015 när matkreatören Paul Svensson tog över. Fokus ligger på det gröna och du väljer bland växträtter i mellanstorlek. Vill du ha en bit kött eller fisk så köper du det på sidan av din varma växträtt. Perfekt att kunna kombinera en god middag med en bra fotoutställning!

www.fotografiska.eu

Adress: Stadsgårdshamnen 22

Foto: Fotografiska

Nästa bild
Rosendals Trädgårdskafé

Rosendals Trädgårdskafé

Rosendals Trädgårdskafé arbetar med råvaror från KRAV-gårdar och ekologisk eller biodynamisk odling. Passa på att njuta av lunch, smörgåsar eller bakverk i gräset under varma vår- och sommardagar. Ett populärt och klassiskt utflyktsmål för Stockholmsbor och -besökare!

www.rosendalstradgard.se

Adress: Rosendalsterrassen 12, Djurgården

Foto: Katja Halvarsson/Rosendals Trädgård

Nästa bild
Koloni

Koloni

Koloni har fem KRAV-certifierade matplatser i Stockholm där de serverar ekologisk mat och fika och fixar catering till möten och fester.

www.koloni.se

Adress: Biblioteksgatan 5
 (Biblioteksstan), Telefonvägen 22 (Telefonplan), Strandpromenaden 61 (Saltsjö-Duvnäs), Djurgårdsslätten 49-51 (Skansen) och Strömparterren 5

Foto: Koloni

Nästa bild
Matapoteket

Matapoteket

Matapotekets devis är att servera “råfrisk, råbra, råkost” – och vi kan bara hålla med! På menyn samsas tapasrätter med soppor, sallad och raw food-bakverk. Ett måste för den hälsomedvetna som hänger på söder.

www.mainlyraw.se

Adress: Bondegatan 6

Foto: instagram.com/matapoteket

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!