Hälsa

Elaine Eksvärd om bidraget till kroppshetsen: “Mår illa, av mig själv”

Efter att Elaine Eksvärd såg Mia Skäringer Lazars nya serie “Kroppshets” fick hon en ordentlig tankeställare. Nu öppnar hon upp om ämnet som väcker många tankar: “Mitt bidrag till kroppshetsen. Så jag sitter och skäms”, skriver hon.

Foto: Instagram/ @elaineeksvard

“Jag ser på första avsnittet av @miaskaringerlazar Kroppshets. Häpnar, skrattar och gråter” – så skriver Elaine Eksvärd efter att ha sett Mia Skäringer Lazars nya tv-serie som vill förändra synen på våra kroppar. I ett Instagram-inlägg berättar Elaine att hon skäms för att hon har varit hetsig: “Ibland har jag varit ”modern” och minsann visat att kvinnor också får ha muskler. Spänt biceps i ett bra skuggljus, men hållit in magen av bara fan. Eller stått sådär snett så man ser lite ”midjigare” ut”. Hon fortsätter: “Sen har jag bjussat på lite valkar veckan senare (man måste ju balansera det hela, ”superwoman” måste vara mänsklig för tusan..)”.

“Mår illa, av mig själv. Mitt bidrag till kroppshetsen. Så jag sitter och skäms”, skriver hon fortsättningsvis. Fram till 2016 berättar Elaine att detta pågick tills att hon fick veta att dottern Evelyn hade Williams syndrom och hjärtfel. Då handlade träningen istället om att vara stark och leva länge. “Jag bryr mig inte om en massa kilon hit eller dit jag vill bara må bra och vara stark och orka för mina barn. För mig. Men det vet väl inte folk när jag lägger upp en bild från träningen”, säger hon.

Elaine ställer sig frågan hur man vet var gränsen går när man själv lägger upp bilder på sociala medier och tackar Mia Skäringer Lazar för att hon lyfter ämnet: “Till kroppen vill jag säga Tack, du fungerar. Det räcker så. Till er andra vill jag säga förlåt, för hets. Det räcker med sånt nu”.

Se hela Elaines starka inlägg här!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Jag ser på första avsnittet av @miaskaringerlazar Kroppshets. Häpnar, skrattar och gråter. Gråter för talet till dotter av denna sjuka tid, sekvensen i skogen. Vill höra mer. Vill stå i skogen och gråta bort all kroppshets man haft inom sig. Sen skäms jag, som bara den. Av att jag varit hetsig. Inte avsiktlig, men ändå, hetsig. Ibland har jag varit ”modern” och minsann visat att kvinnor också får ha muskler. Spänt biceps i ett bra skuggljus, men hållit in magen av bara fan. Eller stått sådär snett så man ser lite ”midjigare” ut. Sen har jag bjussat på lite valkar veckan senare (man måste ju balansera det hela, ”superwoman” måste vara mänsklig för tusan..) och sagt att ”jag älskar mig som jag är det borde du med”. Någon sa att det där var väl ingen svår mage att älska, men jag svarade inte på det. Bara för att veckan efter det ta en random svettig selfie då jag nyss tränat och ”nästan är tillbaka efter graviditeten”. Mår illa, av mig själv. men ändå så vanlig och så vanligt. Mitt bidrag till kroppshetsen. Så jag sitter och skäms. Detta pågick till 2016 då jag fick veta att vår dotter Evelyn har Williams syndrom och hjärtfel. Träningen blev istället för att vara stark och leva länge, jävligt länge för att kunna ta hand om Evelyn och kanske överleva hennes 100-års dag (och dö dagen efter hon dör) särskilt om LSS är som det är. Jag bryr mig inte om en massa kilon hit eller dit jag vill bara må bra och vara stark och orka för mina barn. För mig. Men det vet väl inte folk när jag lägger upp en bild från träningen.. Jag älskar träning, det är min hobby. Men jag vill inte kroppshetsa. Jag tycker det är kul att följa icke kroppsfixerade träningskonton. Jag gillar att se VAD folk kan göra inte hur folk ser ut. Frågan är hur vet man gränsen själv när man lägger upp? Jag kommer i alla fall tänka två gånger nu tack vara @miaskaringerlazar . Tack för det! Och det där talet i skogen, finns det en längre version. Lägg upp, lägg ut så vi kan spela det för våra döttrar❤ för oss, för våra mammor. Till kroppen vill jag säga Tack, du fungerar. Det räcker så. Till er andra vill jag säga förlåt, för hets. Det räcker med sånt nu. ❤

Ett inlägg delat av Elaine Eksvärd⏰ (@elaineeksvard)

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!