Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Enkla hälsoknepet enligt Wim Hof – därför ska du duscha iskallt i 10 dagar

Nyckeln till hälsa ligger i kallbad och andningsövningar, iallafall om du frågar den holländske hälsoprofilen Wim Hof. Hälsometoden Wim Hof-metoden har nu börjat växa sig allt större.

Foto: Unsplash

62 år gamla Wim Hof är aktuell med boken “Wim Hof-metoden” som nu har kommit på svenska. Redan när han var 17 år gammal insåg han dragningen till isvatten och bestämde sig för att kliva i kanalen i Beatrixparken i Amsterdam, trots det tunna istäcket.

“Spirituellt ögonblick”

Han har beskrivit upplevelsen som ett spirituellt ögonblick och har sedan dess bland annat bestigit Mount Kilimanjaro i shorts, sprungit ett halvt maraton barfota över polcirkeln och stått i en behållare täckt av isbitar i 112 minuter.

Andningsövningar och kallbadsterapi

För att kunna stå emot kylan har han utvecklat andningsövningar som han menar, tillsammans med kallbadsterapi, hindrar hans kroppstemperatur från att sjunka trots isvattnet. I höst medverkar han i en serie på BBC där han hjälper kändisar med kroniska sjukdomar att bli friskare med hjälp av Wim Hof-metoden. Han är övertygad om att andningsövningar kan göra oss bättre på att hantera stress och inflammationer i kroppen, samtidigt som det ger fler positiva hälsoeffekter och glädje.

Så tar du vinterbadet till nästa nivå enligt Wim Hof

  • Kallduscha i tio dagar.

Utsätt dig för kylan gradvis, ta kallduschar i 10 dagar. Börja med att duscha iskallt i 15 sekunder första dagen, 30 sekunder andra dagen, 45 sekunder den tredje dagen och så vidare. Efter 10 dagar kan du klara av att bada i isvatten mellan en och två minuter.

  • Var bestämd och följ andetaget.

Ta djupa andetag och var bestämd. Låt din kropp göra det den är kapabel att göra. När du kommer ner i vattnet andas du ut med ett djupt andetag och följer sedan andetagen.

  • 3 minuter är mer än nog.

Även om du blir bekväm i vattnet bör du inte stanna för länge. Tre minuter är mer än nog.

Källa: Wellness

The Wim Hof Method Activate Your Potential, Transcend Your Limits - Wim Hof KÖP

The Wim Hof Method Activate Your Potential, Transcend Your Limits - Wim Hof

Pris: 199 kronor.

Finns även hos Adlibris här!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!