Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Ett test men tusen tankar – RFSU vill visa flera sidor av ett graviditetstest

”De stora orden som kan betyda allt från lättnad till frustration”, skriver RFSU till sin nya kampanj. Att vara gravid eller att inte vara det kan leda till många olika känslor. Ibland kan tårarna börja rinna och anledningarna kan vara många…

 Foto: TT/RFSU

Ett graviditetstest kan sluta på två sätt, antingen med ett positivt eller ett negativt resultat. Men känslomässigt finns det många fler sätt att känna. Kanske hoppades du verkligen på att vara gravid och fick ett negativt svar, eller så var det absolut inte alls planerat att stickan skulle visa positivt. Att få svaret att du är gravid efter att ha kissat på den där stickan kan innebära allt annat än lycka. Därför vill nu RFSU lyfta ämnet i sin nya kampanj – ofrivillig barnlöshet, en oplanerad graviditet och känslan när man äntligen fått svaret att man är gravid när man faktiskt vill vara det.

– För vissa är graviditet förknippat med en lång kamp, för vissa är det en framtidsdröm och för andra är det något man inte alls kan tänka sig. Verkligheten ser olika ut för alla och det måste vi skapa utrymme för. Genom att fortsätta arbeta för en mer nyanserad och inkluderande bild hoppas vi i förlängningen kunna skapa ett mer öppet samtal kring fertilitet och resan att bli gravid som ser så olika ut, inte minst känslomässigt, säger Jessica Åström, produktchef på RFSU AB till Baaam.

Se den fantastiska klippen nedan.

Källa: Baaam

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!