Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Forskare: Därför ska du låta din fyrbenta vän sova i sängen

Har du en fyrbent, hårig vän i sängen om nätterna? Grattis! Då får du nämligen en rad hälsofördelar på köpet menar amerikanska forskare som efter en ny studie slagit fast vid att vi faktiskt mår bra och rent av bättre av just det! 

sova-tillsammans-med-djur Det är underbara nyheter för alla hund och kattägare då studien gjord i Center for Sleep Medicine vid Mayo kliniken i Arizona visade att människor som sover mer djur inte bara sover bättre utan även känner sig tryggare samt mer nöjda och belåtna med tillvaron.

Av de 150 deltagarna uppgav 56 procent att de delar säng eller sovrum med sina hundar eller katter. Av dessa uppgav 41 procent att djuren gör att de sover bättre men också…

Att djuren får dem att att bli mer avslappnade och tillfreds i livet. I undersökningen framkom det att många betraktar sina husdjur som familjemedlemmar och vill inkludera dem i så många delar av livet som möjligt. Vi tänker precis likadant!

Så börja att sova med din fybenta vän i sängen (om du inte redan gör det)!

Foto: Privat
Källa: Land.se 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!