Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Forskare: Gifta par har större chans att överleva cancer än ogifta

Din civilstatus kan påverka chanserna att överleva cancer, enligt en amerikansk studie.

brollop
Gifta par överlever cancerdiagnoser i större utsträckning än de som är ogifta, medan andra faktorer som sjukförsäkring och ekonomi inte verkar göra någon större skillnad. Det visar en ny studie i vetenskapliga tidskriften Cancer.

Forskarna identifierade cirka 800 000 cancerpatienter i Kalifornien (där nästan hälften hade dött av sjukdomen) och analyserade data om sjukförsäkring, socioekonomisk status och civilstånd för att avgöra vilka faktorer som spelade störst roll för deras dödlighet respektive framgångsrika behandling.

Resultatet visade att ogifta kvinnor och män hade en 19 respektive 27 procent högre risk att dö än deras gifta motsvarigheter. Men även om det visar att det sociala stödet och tryggheten – i det här fallet äktenskap – är viktigare än ekonomisk status för att överleva en cancerdiagnos så finns det inget som säger att nära vänner eller andra familjemedlemmar inte kan spela samma roll. Desto större anledning att odla dina viktigaste vänskapsrelationer!

Källa: www.shape.com
Foto: Unsplash

Läs också:
Forskning visar att intelligenta kvinnor ofta är singlar

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!