Hälsa

Forskning: Därför bör du som förälder inte använda mobilen framför ditt barn

Använder du mobilen framför ditt barn? Nu visar ny forskning att barn påverkas negativt av föräldrarnas mobilanvändande eftersom de känner att de behöver tävla med en mobiltelefon om uppmärksamhet. 

Foto: Unsplash

Mobiltelefonen finns i stort sett alltid nära till hands och det är frestande att gå in och kolla de senaste uppdateringarna flera gånger om dagen. Men enligt forskare vid The City University of New York bör du som förälder tänka igenom en extra gång innan du plockar upp din telefon, framförallt när du är med ditt barn. Enligt forskarnas studie påverkas nämligen barn negativt av föräldrarnas mobilanvändande.

I studien fick ett flertal föräldrar samtala med sitt barn under en viss tid, för att därefter ta upp mobilen under en tio minuters period och senare återuppta konversationen. Resultatet visade att barnens stressnivå ökade av det tillfälliga avbrottet och de visade även mindre positiva känslor.

Forskarna menar alltså att föräldrars mobilanvändande påverkar integrationen med barn negativt. Att barnen känner att de behöver tävla med en mobiltelefon om uppmärksamhet påverkar dem nämligen både socialt och känslomässigt. Barnen engagerar sig inte lika mycket och de är inte lika nyfikna att upptäcka och att lära sig nya saker. Så låt oss alla tänka efter en extra gång innan vi plockar upp våra telefoner – speciellt om vi har barn.

Källa: Må Bra 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!