Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Frysta bananbitar med jordnötssmör doppade i mörk choklad

Banan och choklad är en ljuvlig kombination som vi mer än gärna bjuder på till helgen. Släng in lite krämigt jordnötssmör och du har en enkel – och supergod – sötsak att imponera på dina vänner och familj med (eller så äter du upp alla själv…).   

bananbitar_jordnotssmor_choklad_815

Att mixa frysta bananer till glass är en riktig succé-efterrätt – men den får stark konkurrens av de här bananbitarna som du, i stället för att mixa, fyller med jordnötnötssmör och doppar i mörk choklad. Välj ett smör som endast innehåller nötter och eventuellt lite salt. Förutom jordnötssmör går det utmärkt att välja ett smör gjort av till exempel mandel eller hasselnötter.

Frysta bananbitar med jordnötssmör doppade i choklad

1 banan
2 msk jordnötssmör (eller annat) nötsmör
50 gram smält mörk choklad

Gör så här

1. Skiva bananen och bred en klick jordnötssmör mellan två skivor.

2. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad eller i mikron.

3. Doppa banan- och jordnötsbitarna i mörk choklad och ställ in i frysen cirka 20 minuter tills chokladen stelnat och bananen blivit fryst.

4. Ta fram precis innan servering då de smälter snabbt. Njut!

Recept & foto: Anja Forsnor

 

Här hittar du fler goda Recept

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!