Hälsa

Guide till hälsosamma Mallorca: Så äter och tränar du som Sanna Fischer

Sedan några månader tillbaka bor stylisten och Metro Mode-bloggaren Sanna Fischer Nordström på härliga Mallorca. Där frossar hon i öns stora utbud av ekologisk mat och har ett nyvunnet intresse för yoga. Vi bad Sanna dela med sig av sina bästa hälsotips i Palma. 

sannafischer

Vad tränar du helst just nu?

– Jag har varit ett inbitet Be.Core-fan, det är faktiskt den bästa träningen jag har gjort i mitt liv. Men sedan snart fem månader tillbaka bor jag med min familj på Mallorca och här har Yoga blivit min nya favorit.

 

 

Bästa träningsmusiken?

– Jag springer snabbast till hits som gör mig på glatt humör. Jag tog studenten 1998 och alla hits från den sommaren är riktiga endorfinhöjare för mig.

 

 

Bästa träningsplagget i din garderob just nu?

– Jag älskar Stella McCartneys träningskläder för Adidas, men även Petra Tungårdens träningstights som hon har gjort tillsammans med FitnessGuru. De är riktigt bra på att få fram mina former på bästa sätt.

 

 

Träningsform du är nyfiken på, men inte testat ännu?

– Jag är jättesugen på att börja spela tennis och paddel, två sporter som är stora här på Mallorca.

 

 

Favoritstyrkeövningen?

– Inte en favorit kanske men ett måste. Tre barn senare så är inte min rumpa exakt där jag önskar. Så många benböj får det bli!

 

 

Ditt drömmål inom träning? 

– Hmm, just nu får jag väl säga ett snyggt huvudstående eftersom yoga är min nya träning. Men så klart jag vill springa milen på grym tid, bli smidig som en katt och stark som en björn också…

 

sanna_fischer_2_769

Lunch på en beach club och matmarknaden Mercat i Santa Catalina i Palma

 

Var äter man bästa hälsomat i Palma?

– Palma är verkligen ett superställe för dig som gillar ekologiskt, organiskt och raw food. Den gröna vågen blomstrar i stan. Jag tycker du ska köpa din gröna smoothie på Ziva, äta en vällagad lunch på Cocos Deli och avsluta med en eko-fika på Santosha Organic Café inne i Palma. I Santa Catalina hittar du eko, raw och veganmat på många ställen. Dessutom ligger många butiker där, från vilka du kan handla hem ett superbra och brett sortiment.

 

 

Vad finns alltid i din kyl?

– Bregott och avokado.

 

 

…I din frys?

– Sojabönor, köttbullar till barnen och glass.

 

 

… I ditt skafferi?

Finncrisp, popcorn och organisk chia-pudding från Chelsie’s (en mix av chia- och andra frön, gryn och torkad frukt, reds anm).

 

 

Det godaste du vet?

– Jag älskar all form av asiatisk mat. Skaldjur gör mig lycklig och fisk kan jag inte äta för mycket av. Men, en lång helgfrukost med extra allt slår det mesta.

 

 

Var hittar vi dig en fredagskväll?

– Hemma på vår terrass med familjen och vänner (vi har besök varje helg), ett iskallt glas vitt vin och mängder med tapas.

 

 

… En lördagsförmiddag?

– Efter långfrukost med familjen går jag på en hike på Sierra de Tramuntanas-berget som jag har utanför husknuten. Vackert och oändligt. Älskar att promenera eller springa där. Jag längtar till våren när mandelblommen står i blom, jag har hört att det ska vara helt fantastiskt. Efter det  hänger vi på stranden om vädret tillåter och äter långa luncher i skuggan på någon härlig beach-restaurang. Cala Cap Falco är en stor favorit.

 

 

… En söndagseftermiddag?

– Inne i Palma där vi har mött upp kompisar och deras barn för söndagsmiddag på en grym italienare som ligger uppe på muren med utsikt över havet och Palmas vackra katedral.

 

 

Bästa knepet för att inte bli höstdeppig? 

– Att flytta till Mallorca! Här skiner solen 300 dagar om året, ljuset och naturen är magisk och hela ön är som en varm kram.

 

Sanna Fischer

Blogg: www.sannafischer.metromode.se

Instagram: @sannafischernordstrom

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!