Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Gwyneth Paltrows nyttiga frukostrecept på smoothie bowl och pocherat ägg

För Gwyneth Paltrow är det rena och fräscha ingredienser som gäller, både på din sajt Goop.com, i sina kokböcker och på det egna matbordet. Här är två av hälsogurun Gwyneth bästa frukostrecept; nyttiga, mättande och så goda!

gwyneth_815

Pocherat ägg

Att börja dagen med ägg är en superbra och nyttig start! De är fullproppade med mättande protein, fett, viktiga vitaminer och mineraler. Gwyneths favorit är att lägga ett pocherat ägg på glutenfritt bröd med skivad avokado och spenatblad. Nedan hittar du vår steg för steg guide för hur du pocherar du dina ägg, (det är så enkelt)!

 

Smoothie-bowl

Mixa banan med torkade gojibär, açai (pulver eller fryst), chiafrön, kokosflakes, rismjölk och kokosolja. Toppa med glutenfri granola och du har Gwyneths bästa frukostskål redo att avnjutas.

 

Så pocherar du ägg, steg för steg:

1. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull

2. Häll i 1 msk ättika eller vitvinsvinäger och salt i vattnet

3. Knäck ägget i ett litet glas eller kaffekopp

4. Stäng av kastrullen, gör en virvel i vattnet med en sked och häll långsamt ner ägget i kastrullen

5. Låt ägget ligga i vattnet cirka 3 minuter innan du tar upp det, gulan ska vara alldeles krämig och rinnig

Jag brukar pochera ett ägg i taget eller hälla i äggen med några sekunders mellanrum så att vitan hinner omsluta gulan. Ju färskare ägg desto bättre, då håller de ihop bäst. Ge inte upp – övning ger färdighet och det är så gott!

 

Foto: REX & Instagram/@gwynethpaltrow

Källa: Byrdie.co.uk

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!