Hälsa

Hailey Bieber fick blodpropp av p-piller – varnar personer med migrän

Efter att ha drabbats av en mini-stroke i början av mars varnar Hailey Bieber nu personer som lider av migrän för att börja använda p-piller utan att först diskutera saken med en läkare.

Foto: Instagram @haileybieber

I början av mars fördes Hailey Bieber akut till sjukhus efter att fått “stroke-liknande” symtom. Det visade sig att hon hade drabbats av en blodpropp i hjärnan.

Enligt läkarna fanns det sannolikt tre bidragande faktorer till Biebers så kallade mini-stroke: en lång tur och returresa till Paris, att hon under denna tid höll på att återhämta sig från Covid-19, och att hon nyligen hade börjat använda p-piller.

Varnar personer med migrän

Nu berättar Hailey mer om händelsen i en video som hon lagt upp på Instagram och YouTube – och påpekar samtidigt att personer som har eller har haft migrän bör kontakta en läkare innan de börjar använda p-piller:

“Jag hade nyligen börjat med p-piller, vilket jag aldrig borde ha gjort eftersom jag har migrän. Jag diskuterade inte detta med min doktor”, säger Bieber i videon.

“Så om du lider av kraftig migrän och planerar att använda p-piller, var noga med att berätta detta för din doktor, för stroke är en potentiell bieffekt.”

Då ökar risken för stroke

Bieber lider av så kallad migrän med aura. Detta innebär att man kan uppleva synfenomen, stickningar och domningar kring munnen samt i ena armen, eller en förvrängd kroppsuppfattning.

Enligt Vårdguiden ska personer som lider av migrän med aura inte använda kombinerade p-piller. Om du har migrän med aura och dessutom röker så löper du en ökad risk att få en stroke.

Det är även möjligt att få migrän av p-piller – i dessa fall uppger Vårdguiden att man ska sluta använda dem, eller byta preparat. 

Källor: Verywellhealth, People, Vårdguiden

Foto: Instagram @haileybieber

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!