Hälsa

Hälsoguide till Köpenhamn: 10 restauranger med raw food, vegetariskt och nyttig mat

Köpenhamn kryllar av mysiga gator, torg, grönområden – och trevliga ställen att slå sig ner på för en god fika eller måltid. Om du letar efter nyttiga och fräscha matställen så är det här helt rätt stad för dig.

Kolla in bildspelet för vår guide till några av Köpenhamns bästa restauranger för dig som gillar raw food, vegetariskt och annan hälsosam mat. Och när du ätit, dra på dig träningskorna och lär känna stan till fots.

4 tips på träning och avkoppling i Köpenhamn

Spring runt sjöarna
Om du är sugen på springa så ska du bege dig till “Søerne” i centrala stan som består av de tre rektangulära sjöarna Sankt Jørgens Sø, Peblinge Sø och Sortedams Sø. En riktig Köpenhamns-klassiker för löpare! Gångvägen runt sjöarna är totalt 6,3 kilometer och här spenderar många Köpenhamnsbor sina motionstimmar.

Hyr stadscykel
Köpenhamn är en riktig cykelstad, och att cykla är det perfekta sättet att snabbt lära känna en ny stad. På Köpenhamns “bycykler” får du en extra skjuts framåt eftersom de är eldrivna. Du behöver bara ett skapa ett konto, logga in och cykla iväg. Här kan du läsa mer om var cyklarna finns och hur uthyrningen går till.

Träna crossfit och yoga
Köpenhamn har såklart även många bra träningsstudios och gym. Crossfit Copenhagen har många så gym (så kallade boxar) runt om i stan och på Yoga Hamsas två studios finns ett stort utbud av yogaklasser.

kokkedal slotLyxa till det på Kokkedals slott
För dig som är sugen på lite lantlig slottslyx, åk cirka 30 minuter norrut från Köpenhamns stad till Kokkedal. Här ligger vackra Kokkedal Slot som har hotell, bra restaurang och en härlig spaavdelning med behandlingar och yoga. Andas ut och ladda batterierna! Här kan du läsa mer om slottet.

Kolla in bildspelet här ovanför för 10 restaurang- och kafétips!

Hälsoguide Köpenhamn – Fars dreng

Hälsoguide Köpenhamn – Fars dreng

Om vädret tillåter, slå dig ner på uteserveringen och njut av en himmelsk avokadomacka eller en matig våffla med färska bär. Hit går vi gärna igen!

Farsdreng.com

Nästa bild
Hälsoguide Köpenhamn – Sticks'N'Sushi

Hälsoguide Köpenhamn – Sticks'N'Sushi

Sticks’N’Sushi är stället alla går till för att äta fräsch sushi och annan god mat med asiatisk touch. Restaurangen på Tivoli hotel har en härlig uteservering på taket.

Sushi.dk

Nästa bild
Hälsoguide Köpenhamn – Simple RAW

Hälsoguide Köpenhamn – Simple RAW

På Gråbrødretorv ligger Simple RAW som har burgare, sötpotatischips, brunch, nudelrätter och ramen. Allt är raw, fräscht och väldigt gott!

Simpleraw.dk

Nästa bild
Hälsoguide Köpenhamn – 42Raw

Hälsoguide Köpenhamn – 42Raw

I den lilla lokalen på Pilestræde är det alltid fullt med folk som längtar efter en hälsosam måltid. Om du har svårt att välja bland godsakerna, beställ in brunchtallriken och du får lite av varje – bananpannkakor, sötpotatisfries, glutenfritt bröd och granolaskål.

42raw.dk

 

Foto: Instagram/@42raw

Nästa bild
Hälsoguide Köpenhamn – Hafnia Bar

Hälsoguide Köpenhamn – Hafnia Bar

Bowls med massor av nyttigheter, sallader och ett stort utbud av frukostmat. Hafnia bar menar att det ska smaka gott att leva sunt. vi kan baa hålla med!

Hafniabar.dk

Foto: Instagram/@hafniabar

Nästa bild
Hälsoguide Köpenhamn – Atelier September

Hälsoguide Köpenhamn – Atelier September

Ett riktigt trendhak som bland annat var välbesökt av bloggare och modejournalister under modeveckan. Atelier September är inget uttalat hälsokafé men har många fräscha alternativ på menyn.

Cafeatelierseptember.com

Nästa bild
Hälsoguide Köpenhamn – Original Coffee

Hälsoguide Köpenhamn – Original Coffee

Ytterligare ett ställe med riktigt bra kaffe och många hälsosamma alternativ på menyn. Original Coffee finns på flera ställen runt om i Köpenhamn, bland annat vid Nørrebro med utsikt över sjöarna.

Originalcoffee.dk

Nästa bild
Hälsoguide Köpenhamn – Palaeo

Hälsoguide Köpenhamn – Palaeo

Färska råvaror med inspiration från stenålderskost. Du hittar en av restaurangerna på Pilestræde (bredvid 42Raw!) och den andra inne i matmarknaden Torvehallerna, som är väl värt ett besök!

Palaeo.dk

 

Foto: Martin Kaufmann

Nästa bild
Hälsoguide Köpenhamn – Botaniq

Hälsoguide Köpenhamn – Botaniq

Ekologiskt, sunt och välsmakande är Botaniqs ledord. Ägarna till restaurangen på Frederiksborggade i Köpenhamn driver även Tranemosegård, där allt odlas ekologiskt.

Botaniq.com

Foto: Instagram/@botaniqdk

Nästa bild
Hälsoguide Köpenhamn – LØS Market

Hälsoguide Köpenhamn – LØS Market

Ingen restaurang – men Skandinaviens första förpackningsfria matbutik. På LØS Market handlar du ekologiskt och packar antingen i egna burkar och flaskor eller använder flergångsbehållare som finns att få på plats i butiken.

Loesmarket.dk

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!