Hälsa

Hanna Elfast: “8 stora hälsotrender som är här för att stanna”

Det nya året är här och vi är mer än redo att göra fler hälsosamma val. Varje år ser vi nya trender som florerar och Metro Modes Hanna Elfast vill lyfta 8 hälsotrender som är här för att stanna. För ett grönare, smartare och hälsosammare 2019.

hanna-elfast-halsotrender-2019-puffFoto: Linnéa Broberg/Unsplash

Hemma träning framför paddan
Appar, virtuella tränare, YouTube-klipp och gym som ger ut klasser på nätet. Nu finns det verkligen inga ursäkter till att skippa träningen när den finns lättillgängligt i ditt vardagsrum.

VEGO!
Aldrig tidigare har det funnits så många bra alternativ till kött och mejerier som det finns i våra butiker idag. Det enda som hindrar dig från att prova på vego är rädsla för det nya och brist på fantasi. Låt oss köra på ett grönare 2019?!

Hjärnfokus
Medvetenheten om träningens effekter på hjärnan ökar. Veckans tips om att läsa boken ”hjärnstark” av Anders Hansen ger dig en tydligare bild på ett enkelt sätt. Det är fantastiskt vilka positiva effekter träning har på hjärnan. Inte konstigt att träning bland annat ordineras av läkare till patienter sjuka i alzheimers och lättare depression.

Tränings och wellness resor
Festresorna byts ut mot träningsresor. Tid för slappande vid poolen finns också, men vi vill starta dagen med hajk i bergen, bootcamppass, yoga på stranden och gröna juicer på vår semester.

Det börjar i magen
Kosttrender med mat för magen och tarmfloran fortsätter att trenda. Mycket av hur vi faktiskt mår och vårt immunförsvar startar i magen. Hört om kimchi och kombucha? Prova på dem för magens skull. Dags att äta för maghälsan.

Smarta miljöval
Fler konsumerar mindre plast, dricker ur glasflaskan på gymmet, tar med tygpåsen till matbutiken och gör inköp med eftertanke och omtanke kring vår miljö. Helrätt!

Skärmfritt
En hälsotrend i år är tro det eller ej att avsätta tid för att inte sitta vid våra skärmar. Det digitala samhället ger oss fantastiska fördelar, men ibland måste vi faktiskt lägga ifrån oss skärmarna och umgås som vi gjorde förr!

Hållbart hälsoliv
Fokus på hållbar hälsa och en hälsosam livsstil. Färre hetsdieter och tankar om att gå ner så snabbt som möjligt på så kort tid som möjligt. Mer av tänk kring att faktiskt träna och äta för en livsstil som håller i längden. Det är hälsa på riktigt och en trend som är här för att stanna!

Text: Hanna Elfast/hannaelfast.metromode.se/@hannaelfast

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!