Hälsa

Hanna Elfast om ätstörningen: “Det var status att väga minst i klassen”

“En sjuåring tyckte att det var status att väga minst av tjejerna i klassen efter mätning hos skolsyster” – så inleder Metro Modes nya bloggare Hanna Elfast ett inlägg där hon berättar om sin tidigare ätstörning. 

Foto: Blogg/ @hannaelfast

Redan som 13-åring började Hanna Elfast få idéer om dieter och kalorier: “Ett äpple känns som en bra lunch och frågan kommer direkt efter om vad som krävs för att bränna bort det”, skriver hon på bloggen. En ångest kring mat infann sig tidigt hos hälsoprofilen och nu berättar Hanna om hennes svåra år när hon dagligen granskade och såg på sin kropp med kritiska ögon. För henne var livets fokus att träna så mycket som möjligt och äta så lite som möjligt. Hanna berättar: “Och därmed försvann allt. Allt som var viktigt. Allt som var glädje. Allt som var att bara 15år med livet framför sig.”

Med blogginlägget vill hon nu lyfta på locket och uppmana alla att våga berätta om kroppshets och ångest. Hon menar att det är viktigt att vara medveten om att man inte är ensam i sin situation och påpekar att en ätstörning inte sitter i hur personen ser ut – utan endast sitter i huvudet. “Kanske är detta du, kanske inte. Kanske känner du någon eller så känner du någon som du inte vet om”, säger hon.

Läs hela blogginlägget här!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!