Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Hannas superfrukost: Pocherat ägg med picklad rödlök och curryzucchini

Frukost

Frukost kan lätt bli enformig om man har ont om tid eller för lite fantasi.
Hanna Göransson tipsar om en färgstark frukost, Pocherat ägg med picklad rödlök och curryzucchini.
Här har du hennes recept:

POCHERAT ÄGG

1 liter vatten
1 msk ättika
1/2 msk salt

 

Valfritt antal ägg

DU BEHÖVER

En skål med kallt vatten och isbitar i
En kaffekopp
En tallrik med hushållspapper på
En hålslev

PICKLAD RÖDLÖK & PICKLAD CURRYZUCCHINI

1 liten rödlök
1/4 zucchini, svarvad i spiralizer eller hyvlad i tunna skivor med mandolin, kniv eller oosthyvel

1 dl ättika
1 dl sötströ
3 dl vatten

Curry

SERVERINGSFÖRSLAG

På en skiva lingon – och zucchinibröd 
Med blandad sallad, picklad rödlök och picklad curryzucchini
En dressing gjord på olivolja, örtsalt, svartpeppar, citron och honung

SÅ HÄR GÖR DU

1. Börja med att pickla rödlök och zucchini genom att koka upp ättika, vatten och sötströ. Skär sedan lök i skivor eller bitar och lägg den i en glasburk. Häll på hälften av ättikvattnet. Ha sedan i några rejäla puffar curry i det återstående vattnet. Lägg zucchinin i en glasburk och häll på curry – och ättiksvattnet på den. Låt stå och dra medan du gör i ordning äggen.
2. Koka upp vatten, ättika och salt i en kastrull. Sänk sedan värmen något.
3. Knäck ett ägg i kaffekoppen och häll försiktigt ner ägget i kastrullen.
4. Låt det ligga i 1 1/2 minut. Vänd sedan på ägget i kastrullen med hjälp av en hålslev. Låt det ligga ytterligare 1 1/2 minut.
5. Lyft med hjälp av hålsleven upp ägget och doppa det i isvattnet ett stund. Sedan lägger du det på tallriken med hushållspapper så vattnet kan rinna av.
6. Upprepa tills du har gjort så många ägg som du vill ha. Om du har en stor kastrull är det inga problem att göra 2-3 ägg åt gången. Eller säkert fler om du är rutinerad!
7. Servera förslagsvis på lingon – och zucchinibröd med picklad rödlök, picklad curryzucchini, dressing och blandad sallad.

FRI FRÅN

Den här rätten är glutenfri, raffinerat sockerfri och mejerifri.

 

Läs även: 
Nyttiga nachos med grön tomatsalsa och chiachips
Sund, stark och snygg
Nej, du behöver inte äta glutenfritt

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!