Hälsa

Här är 5 ursäkter att lämna bakom dig – för ett lyckligare 2022

Det som ofta hindrar oss från att bli lyckligare är ständiga och onödiga ursäkter. Låt inte de sätta stopp för dina drömmar och mål, tillåt dig själv att utvecklas och bli ditt bästa jag!

Foto: Unsplash

Kanske vill du börja träna, klättra på karriärstegen eller bocka av jorden runt-resan på din bucketlist? Oavsett vad så ska du inte låta ursäkter sätta stopp för dina mål i livet. Du kommer att bli så mycket lyckligare om du inte tillåter dystra tankar sätta käppar i hjulet för det liv du drömmer om, du kan gå hur långt som helst om du bara tillåter dig själv det! Nedan kan du läsa om fem ursäkter som det verkligen är dags att lämna bakom dig och tips på hur du istället ska tänka för att känna dig mer tillfreds med livet.

1. “Jag väntar på den rätta tiden”

Men kommer den rätta tiden någonsin finnas? Saker och ting lyckas alltid komma emellan och livet testar oss emellan åt, så är det verkligen rätt att planera ditt liv utifrån den rätta tiden? Om du vill börja träna, starta eget eller åka på en yogaresa till en drömmig plats är den rätta tiden nu! Att ständigt tänka att den rätta tiden ligger i framtiden begränsar våra liv så otroligt mycket. Och vem säger egentligen att det kommer att vara bättre tider då? Det enda vi kan påverka är livet här och nu!

2. “Jag är för ung/gammal”

Den här ursäkten måste du sluta med genast! Ofta är vi inmatade med hur våra liv ska se ut vid en viss ålder… “Vid 25- års åldern ska jag vara klar med min utbildning och innan 30 ska jag vara gift med min drömpartner, ha en framgångsrik karriär och en bebis på väg”. Ingenting stressar våra liv mer än att planera in livet baserat på vår ålder.

Drömmar och mål i livet är absolut någonting som för vår personliga utveckling framåt, men det betyder inte att du ska bli besatt av en siffra. Jämför dig inte med andra och var inte rädd för att bli dömd av andra. Lev ditt liv som du vill, alla är vi olika! Vill du börja plugga när du är 34, gör det! Vill du flytta till en annan stad när du är 50, gör det! Låt inte din ålder sätta stopp för dina drömmar i livet, du kommer bli så mycket lyckligare när du släpper tanken om att du är för ung/gammal för något.

3. “Jag är rädd att det inte kommer att funka”

Kanske har du träffat en partner som du verkligen gillar, men när det kommer på tal om att flytta in, backar du tillbaka. Du kan vara rädd för att det inget kommer att fungera och istället ta slut. Den här ursäkten använder du förmodligen i fler sammanhang och rädslan för att misslyckas hindrar dig från att ta chanser och leva ut dina drömmar. Att låta en ursäkt inskränka på ditt liv är inte ett sätt som kommer att få dig mer lycklig. Tänk så här istället– vad är det värsta som kan hända? Förmodligen blir svaret “att det inte kommer att fungera” och ja, det är väl inte hela världen? Ibland räcker det att prova och ingenting gör oss mer besvikna än att inte ta chanser. Våga leva ditt liv fullt ut, den friheten kommer att göra sig så mycket lyckligare!

4. “Jag vet inte var jag ska börja”

Har du en dröm som du vill följa eller ett mål som du inte riktigt vet hur du ska nå? Vi vet att det kan vara lättare sagt än gjort men det enda sättet är att bara börja! Fokusera inte på “rätt” eller “fel” väg, du kan lära dig minst lika mycket på den vägen som kanske inte får dig att lyckas med en gång. Vissa vägar i livet för oss in på banor vi aldrig tidigare tänkt på, det kan vara en inriktning som också gynnar dig. Se till att ha kul på vägen och stirra dig inte blind på målet, livet blir så mycket mer värdefullt och roligare då!

5. “Jag är inte bra nog”

Något som håller oss tillbaka i vår lycka och personliga utveckling är att tänka att vi inte är bra nog. Du måste ständigt påminna dig om att du ÄR bra nog, att du gör ditt bästa och att vissa saker kräver tålamod och tid. Begrav den här ursäkten och börja jobba med dig själv, för du är det viktigaste projektet i ditt liv. När du börjar tro på dig själv kommer magiska saker att hända.

Det är lätt att vi jämför oss med andra i det ständiga sociala medie-flödet men istället för att fokusera på vad andra gör, var stolt över det du åstadkommit! Att jämföra dig med andra som inte är på samma resa som du är bara orättvist mot dig själv. Du kommer att känna dig så mycket lyckligare när du börjar lyfta upp dig själv och inse att du är den personen som kontrollerar ditt liv. Omge dig med personer som får dig att känna glädje och positivitet och jobba på att bli din egna bästa vän.

Inspiration: The Every Girl

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!